Δύο νέα Global Hawk για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ

Φωτογραφία του πρώτου συστήματος RQ-4 Global Hawk UAV να προσγειώνεται στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ, Grand Forks τον Μάιο του 2011. Η άφιξη του σηματοδότησε την έναρξη μίας νέας εποχής, τηλεκατευθυνόμενων αεροπλάνων, στη βάση. (Φωτογραφία: USAF)

Η εταιρεία Northrop Grumman (NG) ανακοίνωσε την 7η Ιανουαρίου πως έχει παραδώσει δύο μη επανδρωμένα αεροπλάνα (ΜΕΑ-UAV) Global Hawk στη Πολεμικής Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USAF). Τα αεροπλάνα, τα οποία, συμφωνά με την ανακοίνωση της εταιρείας NG, παραδόθηκαν μπροστά από το χρονοδιάγραμμα στα τέλη του Νοεμβρίου, θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή εικόνων υψηλής ευκρίνειας στους διοικητές στο πεδίο των επιχειρήσεων, όπως και στην έρευνα τεράστιων γεωγραφικών περιοχών και στον εντοπισμό επίγειων στόχων.

Συνολικά, το 2012 έχουν παραδοθεί στη USAF τρία νέα Global Hawk, ανεβάζοντας το σύνολο του στόλου των Global Hawk στα 37 αεροπλάνα. Πέντε συστήματα που είχαν παραδοθεί νωρίτερα έχουν υποβληθεί στη τοποθέτηση επιπλέον αισθητήρων, οι οποίοι θα επιτρέπουν την συλλογή πολλαπλών τύπων δεδομένων πληροφοριών κατά τη διάρκεια μίας αποστολής.

Το Global Hawk μεταφέρει μεγάλη ποικιλία φορτίου αισθητήρων πληροφοριών, παρακολούθησης και αναγνώρισης (ISR) το οποίο επιτρέπει τους στρατιωτικούς διοικητές να συλλέξουν εικόνες και να ανιχνεύσουν, με την χρήση του ραντάρ, κινούμενους ή στατικούς επίγειους στόχους. Το σύστημα παρέχει επίσης αερομεταφερόμενες τηλεπικοινωνίες και δυνατότητες διαμοιρασμού πληροφοριών στις στρατιωτικές μονάδες σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το σύστημα έχει αυτονομία 12300 ναυτικών μιλίων (22780 χιλιόμετρα), κάνοντας το κατάλληλο για πολλές διαφορετικές αποστολές ISR.

Η εταιρεία NG λέει πως το Global Hawk έχει καταγράψει περισσότερες από 80000 ώρες πτήσης και έχει χρησιμοποιηθεί σε μάχες στο Ιράκ, Αφγανιστάν και Λιβύη. Το σύστημα έχει επίσης υποστηρίξει τις προσπάθειες συλλογής πληροφοριών και αναγνώρισης, που ακολούθησαν τους καταστροφικούς σεισμούς που χτύπησαν την Αϊτή και την Ιαπωνία.

Ανακοίνωση της Northrop Grumman

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.