«ΕΑ&Τ» Φεβρουαρίου: 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης – 41 Χρόνια παρουσίας στη «βαριά βιομηχανία»

Στις δραστηριότητες του 304 ΠΕΒ περιλαμβάνεται και η συντήρηση και επισκευή των τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής Leopard 2 ARV Buffel. (hellenicdefence.gr)

Στο τεύχος Φεβρουαρίου 2015 του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, παρουσιάζονται οι ικανότητες και το έργο του 304 Προκεχωρημένου Εργοστάσιου Βάσης (ΠΕΒ) στην τεχνική υποστήριξη, στη συντήρηση και στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού αρματικού δυναμικού. Με έδρα στο Βελεστίνο του Βόλου, το 304 ΠΕΒ είναι η ζωντανή απόδειξη της ελληνικής επιμονής, που αντίθετα στους «νόμους» της κακώς εννοούμενης «αγοράς», αποδεικνύει ότι ανεξάρτητα από το πόσο σύγχρονο ή όχι είναι το υλικό που διαθέτει μια στρατιωτική δύναμη, εκείνο που διαδραματίζει τον κύριο λόγο για να υπάρχουν υψηλές διαθεσιμότητες σε μέσα και οπλικά συστήματα είναι το ανθρώπινο δυναμικό.

Ιδιαίτερα στους χαλεπούς οικονομικά καιρούς που διανύουμε, η εν λόγω μονάδα αποτελεί κομβικό σημείο για την ορθή λειτουργία όλων των τύπων των αρμάτων μάχης που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός (ΕΣ), διαψεύδοντας τη ρήση «δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι».

Τον περασμένο Οκτώβριο το 304 ΠΕΒ συμπλήρωσε 41 χρόνια λειτουργίας έχοντας προσφέρει τεράστιο έργο σε ότι αφορά το αρματικό δυναμικό της χώρας. Το 304 ΠΕΒ αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο επισκευαστικό εργοστάσιο του Στρατού ξηράς και συγχρόνως ένα από τα μεγαλύτερα, όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά και στα Βαλκάνια. Δυστυχώς παρότι το έργο της συντήρησης και της ανακατασκευής είναι ιδιαίτερα σημαντικό και δύσκολο, σπάνια παρουσιάζεται σε ευρεία κλίμακα ακόμη και στον ειδικό τύπο, διότι δεν εντυπωσιάζει.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν τον φύλακα άγγελο των ελληνικών αρμάτων μάχης, στο τεύχος Φεβρουαρίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.