Εγκαίνια Στρατιωτικών Οικημάτων ΕΠΟΠ στην 96 ΑΔΤΕ, στην Χίο

Εγκαίνια Στρατιωτικών Οικημάτων ΕΠΟΠ στην 96 ΑΔΤΕ. (ΓΕΣ)

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων 4 στρατιωτικών οικημάτων για την στέγαση Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στο Στρατόπεδο «Αργέντη» στην 96 ΑΔΤΕ στην Χίο.

Σκοπός της λειτουργίας του θεσμού των Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών – Υπαξιωματικών – ΕΠΟΠ (ΣΟΑ – ΣΟΜΥ – ΣΟΕΠΟΠ ) στις διάφορες Φρουρές και Στρατόπεδα είναι να στεγασθούν προσωρινά οι Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Μόνιμοι και Εθελοντές Υπαξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και οι Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Μόνιμοι και Εθελοντές Υπαξιωματικοί των Κοινών Σωμάτων με τις οικογένειές τους, που υπηρετούν στο ΓΕΕΘΑ, Μονάδες και Επιτελεία του Στρατού Ξηράς, ∆ιακλαδικά Στρατηγεία και για όσο χρονικό διάστημα ανήκουν στη δύναμή τους.

Τα ΣΟΑ – ΣΟΜΥ – ΣΟΕΠΟΠ χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, όπως παρακάτω:

α. ΣΟΑ – ΣΟΜΥ εγγάμων.
β. ΣΟΑ – ΣΟΜΥ αγάμων.

Η προσωρινή στέγαση στα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών – Υπαξιωματικών – ΕΠΟΠ (ΣΟΑ –ΣΟΜΥ – ΣΟΕΠΟΠ) είναι καθαρά διοικητική σχέση, δεν ρυθμίζεται από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα ή από διατάξεις νόμων περί μισθώσεων κατοικιών, διέπεται δε από τις διατάξεις του Κανονισμού αυτού και δεν παρέχει περισσότερα δικαιώματα από όσα ο κανονισμός καθορίζει.

Εγκαίνια Στρατιωτικών Οικημάτων ΕΠΟΠ στην 96 ΑΔΤΕ. (ΓΕΣ)
Εγκαίνια Στρατιωτικών Οικημάτων ΕΠΟΠ στην 96 ΑΔΤΕ. (ΓΕΣ)
Εγκαίνια Στρατιωτικών Οικημάτων ΕΠΟΠ στην 96 ΑΔΤΕ. (ΓΕΣ)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

  1. Αναρωτιέμαι για ποιόν λόγο το Υπ. Παιδείας δεν κατασκευάζει για τους αναπληρωτές τέτοια και αν καλύψει τις θέσεις με μόνιμους, να το πουλήσει και να κερδίσει και από το οικόπεδο που δεν αγόρασε!

    1. Αδερφε δεν νομιζω να τα χαρουν και πολυ τα στελεχη. Μαλλον για αυτους που ερχονται απο ανατολικα προοριζονται…

      1. Λες η κερα Τασία να κάτσει στο σβέρκο του commando Υπουργού και πριν ο τελευταίος αφήκει τον θώκο να τρατάρει και κανένα “καναπεδάκι” τους ανατολικώθεν αφιχθέντες? Άραγες, διαθέτουν aircondition???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.