Εγκαίνια του έργου της ΔΙΔΕΡΓΩΝ στην Ικαρία από τον Π. Καμμένο – Θα ενώσει το Καρκινάγρι με τον Μαγγανίτη

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στα εγκαίνια έργου της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» στην Ικαρία. (Υπ.Εθ.Α.)

Εγκαινιάζοντας έργο της ΜΟΜΑ, την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016, ο υπουργός Άμυνας προανήγγειλε ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων στο νησί και δεσμεύτηκε για την ανάδειξη της Ικαρίας επειδή αποτελεί «πρότυπο μακροζωίας σε όλο τον κόσμο»

Mετά το μαύρισμα στο Πόρτο Ύδρα και το «μάχιμο» -και εκ του ασφαλούς- Πάσχα στην φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος συνέχισε κατά μόνας πλέον την πολιτική του ατζέντα με ένα ακόμα πατροπαράδοτο ελληνικό έθιμο: το κόψιμο της κορδέλας ενός υπό κατασκευή έργου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπό την απαραίτητη συνοδεία των φωτογραφικών φακών εγκαινίασε το πρώτο έργο της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» (πρώην ΜΟΜΑ») το οποίο θα γίνει στην Ικαρία και αφορά την διάνοιξη και βελτίωση δρόμου που συνδέει το Καρκινάγρι με τον Μαγγανίτη στο νότιο τμήμα του νησιού.

Στο τυπικό σ’ αυτές της περιπτώσεις σκηνικό (ένα βάθρο στη μέση του πουθενά, μερικές βιαστικές μακέτες και μεγάλες δόσεις πολιτικής πόζας), στο οποίο ο Πάνος Καμμένος δείχνει να βρίσκεται στο στοιχείο του -όπως άλλωστε μαρτυρά και η γλώσσα του σώματός του στις φωτογραφίες- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην διαφύλαξη της εθνικής ανεξαρτησίας.

Ενώ, παρουσία και του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Βασίλειου Τελλίδη, υποστήριξε ότι:

«Πέρα όμως από το θεσμικό τους ρόλο, οι Ένοπλες Δυνάμεις προσφέρουν και πολυποίκιλο κοινωνικό έργο» αναφερόμενος στο συγκεκριμένο οδικό έργο που πρόκειται να διενεργηθεί από κλιμάκιο του 747 Τάγματος Μηχανικού στην Ικαρία.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με συνέπεια και με τη συμμετοχή όλων, εγκαινιάζουμε το έργο του Κλιμακίου του 747 Τάγματος Μηχανικού, την αποκατάσταση και βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού, που εδώ και χρόνια είχε υποστεί ζημιές από θεομηνίες.

Σήμερα εγκαινιάζουμε το έργο το οποίο ενώνει το Καρκινάγρι με τον Μαγγανίτη και τον Άγιο Κήρυκο. Βλέποντας τα αποτελέσματα μιας μεγάλης πολύμηνης προσπάθειας και επίμονης δουλειάς θέλω να σας υπενθυμίσω ότι με συνέπεια εφαρμόζουμε όσα δεσμευτήκαμε σε κάθε δημόσια παρουσία μας. Αυτό το έργο είναι το πρώτο έργο που γίνεται χωρίς να σημαίνει ότι είναι το τελευταίο.

Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι βεβαίως η διαφύλαξη της εθνικής ανεξαρτησίας, η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, το οποίο υλοποιείται απαρέγκλιτα.

Ανήμερα της Αγίας ημέρας του Πάσχα, μαζί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή μας στη Φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού «ΑΔΡΙΑΣ», δηλώσαμε ότι κάθε σπιθαμή της Ελληνικής γης, θάλασσας και αέρα είναι αδιαπραγμάτευτη. Και ήταν σημαντικό το μήνυμα που πέρασε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για τη στήριξη στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Η Ελλάδα σέβεται και τιμά το διεθνές δίκαιο, αλλά πρέπει να γνωρίζουν φίλοι και εχθροί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας κρατούν τις σημαίες ψηλά και είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιοδήποτε επιβουλέα σκέφτεται να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Πέρα όμως από το θεσμικό τους ρόλο, οι Ένοπλες Δυνάμεις προσφέρουν και πολυποίκιλο κοινωνικό έργο. Η υψηλού επιπέδου κοινωνική προσφορά τους, ενισχύει τους δεσμούς με την κοινωνία, αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας και σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή.

Βεβαίως και είναι εθνική αποστολή το να ενισχύσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων ενός ακριτικού νησιού, γιατί η παραμονή των νησιωτών εδώ υπό δύσκολες συνθήκες αποτελεί εθνικό έργο.

Θέλω να τονίσω ακόμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Ικαρία θα ενισχυθούν με ένα νέο σχεδιασμό που μελετά ο Αρχηγός του ΓΕΣ με την ΑΣΔΕΝ, τον Διοικητή της Σάμου, αλλά και όλους τους Αξιωματικούς που επιτελικά εργάζονται προκειμένου η Ικαρία να ενισχυθεί με νέα στρατιωτική δύναμη, με ενίσχυση και ανάπτυξη της εθνοφρουράς, όχι μόνο στο νότιο κομμάτι του νησιού, αλλά και στο βόρειο, διότι η Ικαρία αποτελεί, όπως έχουμε δει, έναν από τους στόχους των απέναντι.

Η απάντησή μας θα είναι η ενίσχυση του νησιού, η οικονομική του ανάπτυξη, η ανάπτυξη του τουρισμού και βεβαίως η ανάδειξη ενός νησιού που έχει καταφέρει παρά τις δύσκολες συνθήκες να αποτελεί πρότυπο μακροζωίας σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ένα μέρος των λεγόμενων «μπλε ζωνών» μακροζωίας.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στα εγκαίνια έργου της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» στην Ικαρία

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στα εγκαίνια έργου της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» στην Ικαρία

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στα εγκαίνια έργου της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» στην Ικαρία

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στα εγκαίνια έργου της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» στην Ικαρία

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στα εγκαίνια έργου της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» στην Ικαρία

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στα εγκαίνια έργου της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» στην Ικαρία

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

 1. Ο Καμμένος έχει πάθος με τα ελικόπτερα και ψάχνει αφορμή να πετάει συνέχεια με αυτά. (σημείωση, παλαιά έχει κάνει εκπαίδευση χειριστή ελικοπτέρου σε αερολέσχη) Μέρα πάρα μέρα χρησιμοποιεί στρατιωτικό ελικόπτερο για να πηγαίνει από το σπίτι του στο υπουργείο. (προσγειώνεται σε ελικοδρόμιο κοντά στο υπουργείο)
  Την Κυριακή του Πάσχα στις 8 το πρωί είδα 2 ελικόπτερα Σικόρκι επάνω από το σπίτι μου και κατάλαβα ότι πάνε να παραλάβουν επισήμους να τους πάνε σε στρατόπεδο ή πλοίο. Τα ξανα-είδα να περνάνε το μεσημέρι στις 12 ή 12.30 (δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς) επιστρέφοντας στο Κοτρώνι. Μετά έμαθα πως είχε απογειωθεί και 3ο Σικόρκι που αυτό μετάφερε το συνεργείο της ΕΡΤ.
  Χρεοκοπημένη χώρα δεν στέκει να σηκώνει ένα πρωί 3 ελικόπτερα Σικόρσκι για να πάει ο υπουργός την βόλτα του και ο κατά δήλωση του άθεος πρωθυπουργός να πάει να τσουγκρίσει τα αβγά και να ευχηθεί το Χριστός Ανέστη.
  Ούτε στέκει την προηγούμενη ημέρα να σηκώνεται το Εμπραέρ (ιδιωτικό τζετ) για να πάει να φέρει ένα φως είτε είναι Άγιο είτε οτιδήποτε. Η μεταφορά μπορούσε να γίνει με αεροπλάνο της γραμμής.
  Και μάλιστα στην κυβερνητική αποστολή στην Ιερουσαλήμ για το Άγιο Φως πήγε και η Γεροβασίλη που στην Βουλή ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.
  Είναι πολλοί αυτοί που κάνουν κατάχρηση εξουσίας για να πηγαίνουν βόλτα με στρατιωτικά ελικόπτερα και Εμπραέρ. (και παλιά είχε γίνει κατάχρηση επί κυβέρνησης Σημίτη που αυτός είχε θυμώσει για τις άσκοπες βόλτες των υπουργών του με Εμπραέρ) Και πέρα την κατάχρηση αν τελικά ο άλλος δεν πληρώνει κάτι από την τσέπη του ,χέστηκε,, το πόσο θα πληρώσουν οι άλλοι τις ατελείωτες βόλτες του με τα Σικόρσκι, τις δεξιώσεις, τα ταξίδια κ.τ.λ. Γίνεται μεγάλη σπατάλη και η χώρα δεν θα ορθοποδήσει, ειδικά όσο την κυβερνάνε Έλληνες.

  Σε ότι αφορά ότι η ΜΟΜΑ έκανε αρχή από την Ικαρία. Άραγε τυχαίο ?? Φως φανάρι όχι γιατί η Ικαρία είναι ο τόπος καταγωγής της συζύγου του Καμμένου ενώ από τι έμαθα χωρίς να το έχω εξακριβώσει μέχρι στιγμής είναι ότι εκεί έφτιαξε ένα δρόμο που είναι χρήσιμος στην πεθερά του Καμμένου που κατοικεί στην περιοχή. Φαίνεται πως η πεθερά είχε απαίτηση να φτιαχτεί το οδικό δίκτυο στην περιοχή της.

  1. Υπαρχει απαντηση: ο καμμενος υπεθα και ο κατα δηλωση του αθεος (καρφι δε μου καιγεται) -και κατα γενικη ομολογια αστοιχειωτος- πρθργος, εξασκουνται στις τακτικες πτησεις με ελικοπτερο , ωστε οταν ερθει η ωρα τους (δε μιλω για πολεμο) να φυγουν το δυνατον γρηγοροτερο. Οσο για το φοβερο χωματοδρομο της ΜΟΜΑ στην Ικαρια , σιγουρα θα οδηγει ταχυτερα απο το εξοχικο του στο ελικοδρομιο του νησιου. Τους ευχομαι οταν ερθει η ανωτερω ωρα, να τους κατσει πιλοτος ελικοπτερου απο την Ικαρια: Πρωι-πρωι θα καιγονται να φυγουν, μεσανυχτα θα’ρθει με το πασο του ο ‘καριωτης. Η Γεροβασίλαινα πηγε Ισραηλ για να ειναι σιγουρη οτι δεν αναψε ο καμμενος το φως με αναπτηρα και μετα να δωσει -πολιτικο- ορκο οτι το Φως αναψε μονο του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.