Εγχειρίδιο Επιτελούς "Οδηγίες για την Επιτυχία" από το ΓΕΕΘΑ

Εγχειρίδιο Επιτελούς. (ΓΕΕΘΑ)
Εγχειρίδιο Επιτελούς. (ΓΕΕΘΑ)

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανήρτησε στην ιστοσελίδα του το μεταφρασμένο “Εγχειρίδιο Επιτελούς – Οδηγίες για την Επιτυχία” το οποίο είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή (pdf).
Προλογίζοντας την έκδοση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ γράφει πως: “Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το επιτελειικό βοήθημα με τίτλο “Guidelines for Suceess” που εξέδωσε με πρωτοβουλία του το Στρατηγειο του NRDC-GRC.

Το υπόψη βοήθημα παρέχει με ένα “γλαφυρό” τρόπο “συμπυκνωμένη γνώση”.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους είχαν αυτή την έμπνευση, αλλά πρωτίστως σε όσους εργάσθηκαν σκληρά για να την υλοποιήσουν.

Αν και οι αξιωματικοί γνωρίζουν πλέον σχεδόν στο σύνολο τους την αγγλική γλώσσα σε ικανοποιητικό βαθμό, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι “native speakers” με ο,τι αυτό συνεπάγεται στην κατανόηση λεπτομερειών.

Στο πλαίσιο αυτό έδωσα εντολή το εγχειρίδιο αυτό να μεταφραστεί στην ελληνική, να εκτυπωθεί και να διανεμηθεί αρχικά στους σπουδαστές της ΑΔΙΣΠΟ, με την ευκαιρία της αποφοίτησης τους και στη συνέχεια και σε λοιπούς επιτελείς των Γενικών Επιτελείων και τελικά στο σύνολο των επιτελών. Επέλεξα τους σπουδαστές της ΑΔΙΣΠΟ, γιατί αποτελούν το “πολλά υποσχόμενο αύριο” των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων. Είναι αυτοί που θα υλοποιήσουν τη διακλαδικότητα, στην οποία και εκπαιδεύτηκαν, είναι αυτοί που θα στελεχώσουν τις Διοικήσεις, τα Επιτελεία Σχηματισμών, Μειζόνων Διοικήσεων και Γενικών Επιτελείων. Είναι οι αυριανοί επιτελείς ή επικεφαλής επιτελείων. Είναι αυτοί που σε λίγα χρόνια θα ηγηθούν των Ελληνικών ενόπλων Δυνάμεων. Πιστεύω το παρόν βοήθημα θα τους ενισχύσει στο έργο τους και κυρίως θα αποτελέσει το “εργαλείο” εκείνο που θα τους δώσει αφορμή για νέες ιδέες.

Στη προσπάθεια αυτή, σημαντική ήταν η συμβολή του Ταξίαρχου Αγοράκη Δημητρίου, Διοικητή της Σχολής Πυροβολικού, ο οποίος με προσωπικό της Σχολής ολοκλήρωσε τη μετάφραση σε ελάχιστο χρόνο, καθώς και του Υποστράτηγου Πιτσόλη Νικολάου, Διευθυντή του Κλάδου μετεξέλιξης, Δογμάτων και Προσομοίωσης του ΓΕΕΘΑ, που επιμελήθηκε και προσάρμοσε αυτή την εκδοσή.”

Για να διαβάσετε το παραπάνω βοήθημα κάντε κλικ εδώ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.