Από 16 έως 27 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκε στους κατά τόπους Σχηματισμούς, η εκπαίδευσή των οπλιτών της 2021 ΕΣΣΟ στο Σχολείο Μαχητή. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκπαίδευσης οι οπλίτες παρακολούθησαν αντικείμενα ατομικής τακτικής, εκτέλεσαν βολές όλων των τύπων με τα ατομικά τους τυφέκια, συμμετείχαν σε ασκήσεις μικρών κλιμακίων και διεξήγαγαν πορείες μαχητή διαφορετικών τύπων και αποστάσεων. Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με την εκτέλεση ασκήσεων ομάδας  σε περιοχές πλησίον καταυλισμού, όπου οι οπλίτες διαμέναν για ένα 48ωρο.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του στους Σχηματισμούς και Διοικήσεις, ο Αρχηγός της ΕΦ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ασκήσεις μικρής κλίμακας αλλά και όλες τις φάσεις της επί μέρους εκπαίδευσης που διεξάγεται στο σχολείο.

Ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης, διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης αλλά και το ενδιαφέρον, το ζήλο, το ηθικό και τον ενθουσιασμό των νέων οπλιτών.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με τους στρατιώτες και να τους δώσει τις βασικές κατευθύνσεις του. Τους κάλεσε να είναι περήφανοι γιατί υπηρετούν, ασκώντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα τους και εκπληρώνοντας παράλληλα ένα σημαντικό μέρος του χρέους τους προς την Πατρίδα. Πρόσθεσε ότι, αναλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την παλαιότερη ΕΣΣΟ, καλούνται να συμβάλουν στην κοινή επιδίωξη για την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς τηρώντας το «ουκ ελάττω παραδώσω»

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: