Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Το Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης (NTC) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (U.S. Army) στην Έρημο Μοχάβι είναι, από την αρχή της δεκαετίας του 1980, το κέντρο για τη ρεαλιστική εκπαίδευση του στρατού των ΗΠΑ με έμφαση στην εκπαίδευση σχηματισμών του Ιππικού/Τεθωρακισμένων. Η εγκατάσταση εξαπλώνεται σε μια έκταση 2600 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Barstow στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Η σύγχρονες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν και διάφορους οικισμούς ως αναπαράσταση πόλεων της Μέσης Ανατολής κ.α. δίνουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε μια μεγάλη ποικιλία σεναρίων και αποστολών εντός και εκτός αστικών περιοχών.

Η εγκατάσταση της “πόλη” Medina για εκπαίδευση στον αστικό αγώνα

Η εγκατάσταση της “πόλη” Medina για εκπαίδευση στον αστικό αγώνα

Ως αντίπαλος “OPFOR/Opposing Force” των μονάδων που εκπαιδεύονται στην εκπαιδευτική εγκατάσταση λειτουργεί το 11ο Σύνταγμα Ιππικού “Blackhorse” του U.S. Army, που χρησιμοποιεί διάφορα οχήματα και άρματα μάχης όπως το M-551 Sheridan και διάφορες μετατροπές των M-113 και HUMVEE.

M-551 του 11th ACR “Blackhorse”

Στιγμιότυπα απο την εκπαίδευση με διάφορα οχήματα του 11ου ACR

Στιγμιότυπα απο την εκπαίδευση με διάφορα οχήματα του 11ου ACR

Το κέντρο της εγκατάστασης του NTC από ψηλά

Σήμερα στο NTC εκπαιδεύονται επίσης σχηματισμοί και μονάδες των συμμαχικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Βίντεο:

You’re In The Army Now • Scenes From Fort Irwin NTC

Blood & Steel – National Training Center

US Army National Training Center Documentary – Documentary Films (Official)

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: