Εκδηλώσεις αλλαγής «φρουράς» Εθνοφρουρών σε σχηματισμούς και διοικήσεις της Εθνικής Φρουράς

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της θητείας των Εθνοφρουρών της 2017 ΕΣΣΟ και της υποδοχής της 2018 ΕΣΣΟ, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ή τελετές στους Σχηματισμούς και τις Διοικήσεις της Εθνικής Φρουράς.

Αλλαγή «Φρουράς» στην Εθνική Φρουρά

ΧΧ ΤΘΤ

Στην έδρα της ΧΧ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΤΘΤ) κατά τη διάρκεια της εν λόγω τελετή, η οποία αποτελεί πλέον παράδοση για την Ταξιαρχία, οι απολυόμενοι οπλίτες παραδίδουν το λάβαρο της Ταξιαρχίας και συμβολικά τα άρματα μάχης των Μονάδων της στους νεώτερους συναδέλφους τους, προτρέποντας αυτούς να μεριμνούν για την επιχειρησιακή τους λειτουργικότητα, να εκπαιδεύονται στη χρησιμοποίησή τους όντας σε ετοιμότητα για ανάληψη αποστολής όταν απαιτηθεί.

Αλλαγή «Φρουράς» στην Εθνική Φρουρά

Από μέρους τους οι νέοι οπλίτες αφού παραλάβουν τα άρματα δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν το έργο των παλαιοτέρων συναδέλφων τους με ζήλο και ενθουσιασμό.

Αλλαγή «Φρουράς» στην Εθνική Φρουρά

Ο Διοικητής της Ταξιαρχίας με την Ημερησία του Διαταγή συνεχάρη τους απολυόμενους οπλίτες για την προσφορά τους και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο στίβο της ζωής που ανοίγεται μπροστά τους.

Αλλαγή «Φρουράς» στην Εθνική Φρουρά

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η αποχαιρετιστήρια ομιλία απολυόμενου οπλίτη, η οποία επισυνάπτεται.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΟΠΛΙΤΗ 2017Β ΕΣΣΟ

Διοίκηση Ναυτικού

Στο ίδιο πλαίσιο η Διοίκηση Ναυτικού και ειδικότερα η ΔΕΠΑΣ οργάνωσε, στο Στρατόπεδο «Γ. Κατσαρή» στην Ασγάτα, τη «Βραδιά του Ναύτη» κατά την οποία, πέραν του τυπικού μέρους, έλαβε χώρα βράβευση Ναυτών που διακρίθηκαν, σε διάφορους τομείς, κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Η εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν οι γονείς των απολυομένων και νέων ναυτών εμπλουτίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα μουσικής και χορευτικών συγκροτημάτων σε παραδοσιακούς, λαϊκούς και μοντέρνους χορούς.

Αλλαγή «Φρουράς» στην Εθνική ΦρουράΑλλαγή «Φρουράς» στην Εθνική ΦρουράΑλλαγή «Φρουράς» στην Εθνική ΦρουράΑλλαγή «Φρουράς» στην Εθνική ΦρουράΑλλαγή «Φρουράς» στην Εθνική Φρουρά

Ανάλογες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα και στους λοιπούς σχηματισμούς και διοικήσεις της Εθνικής Φρουράς.

Αλλαγή «Φρουράς» στην Εθνική Φρουρά

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης συνεχάρη τις Διοικήσεις για τις πρωτοβουλίες αυτές οι οποίες φανερώνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για το προσωπικό και τις οικογένειές του και απευθυνόμενος στους αποχωρούντες στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες τόνισε ότι μετά από θητεία δεκατεσσάρων μηνών αποδίδονται εκπαιδευμένοι στα στρατιωτικά τους καθήκοντα αλλά παράλληλα έτοιμοι, αλλά και «καλοί πολίτες», χρήσιμοι στην οικογένειά τους, στην κοινωνία και στην πατρίδα. Επισήμανε επίσης ότι νοιώθει υπερήφανος για το έργο που επιτελείται στην ΕΦ και τόνισε το γεγονός ότι η θητεία της 2017 ΕΣΣΟ ολοκληρώνεται χωρίς απώλειες. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα της καλής και αποτελεσματικής εκπαίδευσης αλλά και της εφαρμογής των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας σε κάθε δραστηριότητα. Τα συγχαρητήρια ανήκουν και πάλι στις Διοικήσεις αλλά και στο προσωπικό για την υπακοή την οποία επιδεικνύει στους κανόνες αλλά και στις διαταγές  των προϊσταμένων του.

Αλλαγή «Φρουράς» στην Εθνική Φρουρά

Ο Αρχηγός προέτρεψε τους στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες της 2018 ΕΣΣΟ που εντάχθηκαν στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς να δείξουν τον ανάλογο ζήλο και ενθουσιασμό σε κάθε έκφανση της στρατιωτικής τους θητείας, τόνισε ότι η εκπαίδευσή τους θα είναι επίπονη και με πολύ ιδρώτα. Αλλά και με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον από τους διοικητές και τα στελέχη των μονάδων.

Τέλος ευχαρίστησε τους γονείς και τους συγγενείς των εθνοφρουρών για την εμπιστοσύνη τους προς την ΕΦ, τις οικογένειες των στελεχών για την κατανόηση και συμπαράσταση στο έργο των μονάδων καθώς επίσης και τους τοπικούς άρχοντες και αρχές για την αμέριστη υποστήριξη και εποικοδομητική συνεργασία με την οποία περιβάλλουν τις μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

Αλλαγή «Φρουράς» στην Εθνική ΦρουράΑλλαγή «Φρουράς» στην Εθνική Φρουρά

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.