Εκπαίδευση Εθνοφυλάκων στους αγώνες σε κατοικημένους τόπους και την εκκαθάριση οικίας, στο ΕΠΚΕΑΑΠ (φωτ)

Το Σαββατοκύριακο 8 με 9 Δεκεμβρίου 2018 στο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης Αγώνα σε Αστικό Περιβάλλον (ΕΠΚΕΑΑΠ), της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας “Πόντος”, στην Αργυρούπολη Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση, στα αντικείμενα «Αγώνες σε κατοικημένους τόπους» και «Εκκαθάριση Οικίας», στους Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Κοζάνης και Πτολεμαΐδας από Στελέχη της 71 Α/Μ ΤΑΞ.

Στόχος της εκπαίδευσης είναι η εξοικείωση των Εθνοφυλάκων στον αγώνα στο αστικό περιβάλλον υπό ρεαλιστικές συνθήκες. Τα αντικείμενα ήταν πολλαπλά και εξειδικευμένα και περιελάμβαναν διάρρηξη θύρας με εκρηκτικά, μηχανικά και βαλλιστικά μέσα, τεχνικές εκκαθάρισης οικίας, διάβασης γέφυρας και κίνησης μέσα σε κατοικημένους τόπους.

Το πιο εντυπωσιακό ήταν η επίδειξη υλικών και οπλικών μέσων αλλά και η επίδειξη-άσκηση που εκτέλεσε ομάδα εκπαιδευτών ντυμένοι ειδικά για επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους. Κατά την άσκηση έγινε διάρρηξη θύρας με την χρήση καραμπίνας. Πηγή από τους εκπαιδευόμενους εθνοφύλακες ανέφερε ότι οι κατά την εκτέλεση της διάρρηξης θύρας χρησιμοποιήθηκε “αυτοσχέδιο εκρηκτικό με ορό”, προφανώς θα ήταν κάποιο ειδικό αυτοσχέδιο εκρηκτικό υλικό.

Επίσης, στους εκπαιδευόμενους Εθνοφύλακες έγινε επίδειξη της ειδικότητας του Ελεύθερου Σκοπευτή (ΕΣ) σε κατοικημένους τόπους και παρουσιάστηκαν διάφορα υλικά-μέσα όπως και δείγμα  θέσης μάχης η οποία παρείχε κάλυψη και απόκρυψη στον ΕΣ.

Οι εκπαιδευτές της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας “Πόντος” απέσπασαν θετικές κριτικές και η εμφάνιση, ο επαγγελματισμός και ο ενθουσιασμός τους αποκόμισαν ευνοϊκά σχόλια αλλά και τα συγχαρητήρια από τους εκπαιδευόμενους Εθνοφύλακες.

Εκπαίδευση Εθνοφυλάκων στους αγώνες σε κατοικημένους τόπους και εκκαθάριση οικίας, στο ΕΠΚΕΕΑΠ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

5 Απαντήσεις

  1. Μάλιστα…
   Τακτικό λειόκαννο,μάλλον Mossberg,και ΗΚ-416 με p-mag…
   Kαι τα -416 τα δίνουνε στους εθνοφύλακες,ενώ υπάρχουν και (ταλαιπωρημένα) Μ4;

  1. Δεν νομίζω πως είναι airsoft, αρχικά μπορούμε να τα δούμε στη 1η φωτογραφία πάνω στο τραπέζι μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό της 71ης. Τα μόνα airsoft που μπόρεσα να βρώ και να μοιάζουν λιγάκι με αυτά της φωτογραφίας είναι το Umarex HK416 145R και το Tokyo Marui 416D όμως κανένα δεν είχε το buttstock αυτών της φωτογραφίας.

 1. Κύριοι εντός κατοικημένων εάν χρησιμοποιείτε φακούς ναι μεν ο στρατιώτης βλέπει, αλλά ταυτόχρονα σε βλέπει και ο αντιπαλος. Ελπίζω να το χρησιμοποιήται μόνο για εκπαίδευση και σε πραγματικές συνθήκες να χρησιμοποιήται διοπτδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.