Εκπαίδευση της 21ης σειράς του Σχολείου Αεροπορικής Νοσηλευτικής και Αεροδιακομιδών σε συνεργασία με την 31 ΜΕΕΔ (φωτ)

Εκπαίδευση της 21ης Σειράς ΣΑΝΑΔ. (ΓΕΑ)

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, εκπαίδευση της 21ης σειράς του Σχολείου Αεροπορικής Νοσηλευτικής και Αεροδιακομιδών (ΣΑΝΑΔ), σε αεροδιακομιδές ασθενών και τραυματιών κάτω από ρεαλιστικές επιχειρησιακές συνθήκες.

Εκπαίδευση της 21ης Σειράς ΣΑΝΑΔ. (ΓΕΑ)

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την 31 Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης και είχε ως σκοπό την εξοικείωση στις προτεραιότητες του τραύματος μάχης, στην περιποίηση τραυματία κάτω από πυρά και στην διαμόρφωση του μεταφορικού αεροσκάφους σε ασθενοφόρο κάτω από μεταβαλλόμενες επιχειρησιακές συνθήκες.

Εκπαίδευση της 21ης Σειράς ΣΑΝΑΔ. (ΓΕΑ)

Στο Σχολείο συμμετείχαν Νοσηλευτές της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού Ξηράς καθώς και Διασώστες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Εκπαίδευση της 21ης Σειράς ΣΑΝΑΔ. (ΓΕΑ)

Την εκπαίδευση παρακολούθησε, ο Διευθυντής Υγειονομικού, Υποπτέραρχος (YI) Στέφανος Φουρλεμάδης, ο οποίος και συνεχάρη το προσωπικό που συμμετείχε για την άριστη απόδοσή του.

Εκπαίδευση της 21ης Σειράς ΣΑΝΑΔ. (ΓΕΑ)
Εκπαίδευση της 21ης Σειράς ΣΑΝΑΔ. (ΓΕΑ)
Εκπαίδευση της 21ης Σειράς ΣΑΝΑΔ. (ΓΕΑ)
Εκπαίδευση της 21ης Σειράς ΣΑΝΑΔ. (ΓΕΑ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

 1. Γκρίνια-alert!

  Πολύ καλή η εκπαίδευση και μακάρι στο μέτρο που της αντιστοιχεί να γινόταν σε όλες τις μονάδες, επιβάλλεται!

  Αλλά βρε παιδί μου, όλο τους λίντζους και τις γυναίκες βάζουν στα φορεία. Να δω που θ βρεθεί τραυματιοφορέας αν τραυματιστεί κανένα μαστόδοντο 200+ κιλών από τους ΕΠΟΠ… (και όχι μόνο)

 2. Δέν εἶναι οὔτε εὔκολη ὑπόθεση ἡ διάσωση μάχης,οὔτε προσφέρεται για παράτες.
  Εἶναι ἄχαρη,ἐπίπονη και ἀπαιτητική ὑπόθεση,ἀφοὺ ὁ διασώστης μάχης ἰδανικά εἶναι καί κομμάντο,καί νοσοκόμος για τα δύσκολα.
  Και ἄν ἡ «ἑλληνικιά πραγματικότητα» της παράτας και του δήθεν βρίσκει διαθέσιμα C-130 για ἀεροδιακομιδή μάχης (!),φανταστείτε την «πραγματικιά πραγματικότητα»,με το Σούπερ Πούμα (ἤ ἀκόμα και κανένα Χιούη που θα πάει ἐπειδή βρέθηκε πρόχειρο) χωμένο σε -ὁποιοδήποτε- βάθος σε ἐχθρική ἑνδοχώρα,με ἄμμεσο,παρόντα,και θανάσιμο κίνδυνο καθ΄ὅλη την διάρκεια της ἀποστολῆς μετάβαση-ἑντοπισμό-ἐκκένωση-ἐπιστροφή.
  Και φανταστείτε,ἐπίσης,ὅτι εἴστε ὁ πληγωμένος πολεμιστής,που ξυπνάει σε ἕνα νοσοκομείο,και το πιό πρόσφατο που μπορεί να θυμηθεί,εἶναι ὅτι σε ἕνα πεδίο μάχης,ἤ κυνηγημένος σε τόπο ἐχθρικό,ἔκλεισε τα μάτια ἀκούγοντας το πλατάγισμα του στροφείου,και μαντεύει τί μεσολάβησε και βρέθηκε ἑδὼ που βρίσκεται.

 3. ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Μ/S 290 GDT ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΗΓΜΑΤΟΣ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΤΜΗΜΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.