Εκτοξευτές πυραύλων της Lockheed για την Πολωνία

Γράφει ο Jen Judson

Ουάσινγκτον — Η Πολωνία επιθυμεί να αγοράσει εκτοξευτές πυραύλων της Lockheed Martin και το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει εγκρίνει την πιθανή πώληση αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Αμυντικής Συνεργασίας κι Ασφάλειας.

Το Υπουργείο ενημέρωσε το Κογκρέσο την Τρίτη ότι ενέκρινε την πιθανή στρατιωτική πώληση εξωτερικού για το Πυραυλικό Σύστημα Πυροβολικού Υψηλής Κινητικότητας ή HIMARS, μαζί με μια ποικιλία πυρομαχικών για το σύστημα. Αναμένεται πλέον η έγκριση του Κογκρέσου.

Η Πολωνία έχει ζητήσει 16 Συστήματα M31A1 ενοποιημένης κεφαλής Guided Multiple Launch Rocket System – GMLRS), εννέα GMLRS M30A1 εναλλακτικής πολεμικής κεφαλής και 61 Army Tactical Missile Systems (ATACMS) M57 .

Επιπλέον, η αγορά περιλαμβάνει οκτώ μονάδες παγκοσμίου προσδιορισμού θέσης, 34 εκπαιδευτικούς πυραύλους μειωμένου βεληνεκούς χαμηλού κόστους και 1,642 σύνολα καθοδήγησης και ελέγχου για GMLRS μαζί με άλλες συλλογές ελέγχου, συσκευές και δέκτες GPS.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και συμβασιούχοι θα παρέξουν εκπαίδευση και άλλη διοικητική και τεχνολογική υποστήριξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Η συμφωνία Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού θα στηρίξει μια παράλληλη, απευθείας εμπορική πώληση μεταξύ της Lockheed και της PGZ, τον κρατικής διεύθυνσης Αμυντικό Όμιλο της Πολωνίας, που είναι το κύριο συμβαλλόμενο μέλος στην Πολωνία.

Η Lockheed ανακοίνωσε πάνω από ένα χρόνο πριν ότι θα επανεκκινούσε την γραμμή παραγωγής του HIMARS ώστε να κατασκευάσει νέους εκτοξευτές για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά η εταιρία πέτυχε έκτοτε πωλήσεις και στην Ευρώπη, κυρίως στη Ρουμανία.
Πηγή: https://www.defensenews.com/land/2017/11/29/poland-to-buy-lockheed-made-rocket-launcher/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.