Εκτός μηχανογραφικού, με απόφαση ΥΕΘΑ, μένουν οι Σχολές Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων, Ελεγκτών Αεράμυνας

Φωτογραφία απο την πτητική εκπαίδευση σπουδαστών της Σχολής Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων. (ΓΕΑ)

Αυξάνεται από δύο σε τρία χρόνια η φοίτηση για τους υπαξιωματικούς.

Εκτός μηχανογραφικού δελτίου μένουν φέτος οι Σχολές Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων και το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων, με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Την ίδια ώρα, προ των πυλών βρίσκεται η αύξηση του χρόνου φοίτηση, απο δύο σε τρία χρόνια, στις Σχολές Υπαξιωματικών (ΣΤΥΑ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ και ΣΙΡ).

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα λύκεια της χώρας, οι Σχολές Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων και το Τμήμα Ελεγκτων Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων δεν θα ανοίξουν φέτος για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται οτι βρίσκονται σε εξέλιξη νομοθετικές ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ), με σκοπό ο χρόνος φοίτησης στις Σχολές Υπαξιωματικών “χωρίς να είναι δυνατόν την παρούσα χρονική στιγμή να αναφερθεί ρητά οτι θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ισχύσει η ρύθμιση απο το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016”. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται κιόλας. Η τριετής φοίτηση αφορά τις Σχολές Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, Μονίμων Υπαξιωματικών, Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, Μονίμων Υπαξιωματικών Διοικητικών και Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων.

Υπενθυμίζεται οτι από πέρυσι, σε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στα Τμήματα της Σχολής Ικάρων θα πρέπει να γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα σε επίπεδο B2 (Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Γλωσσομάθειας).

Ευή Πανταζοπούλου
[email protected]

Πηγή: Εφημερίδα “Δημοκρατία”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.