Ελβετία: Κοντά στην μαζική παραγωγή του συστήματος ψηφιακού στρατιώτη IMESS

«Ψηφιακός στρατιώτης» IMESS για την Ελβετία. (airbusdefenceandspace.com)

Η βιομηχανία Airbus Defence & Space ανακοίνωσε την επιτυχημένη ολοκλήρωση της φάσης εξέλιξης του συστήματος ψηφιακού στρατιώτης IMESS (Integrated and Modular Engagement System for the Swiss Soldier) στο επίπεδο όπου απαιτείται για την εκκίνηση της μαζικής παραγωγής.
Το πακέτο εκσυγχρονισμού IMESS προορίζεται για το Στρατό Ξηράς της Ελβετίας.

Η παραγγελιά του 2011, αξίας 23 εκατομμυρίων CHF, ολοκληρώθηκε μετά τους ελέγχους τεχνικής αποδοχής από την Ελβετική διεύθυνση αμυντικών εξοπλισμών Armasuisse.
Το επόμενο βήμα είναι έναρξη του διετούς προγράμματος επιχειρησιακών δοκιμών του IMESS.

Σύμφωνα με το defence-point.gr το IMESS πρόκειται για ψηφιακό σύστημα διοίκησης κι ελέγχου για τη διοικητική δομή που ξεκινάει από τον απλό στρατιώτη και φτάνει στο επίπεδο του λόχου. Θα μπορεί να περιλαμβάνει οχήματα και θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα στο υπάρχον σύστημα C4I του Ελβετικού Στρατού.

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει τον εξοπλισμό οχημάτων των οχημάτων Duro και Piranha και την ολοκλήρωσή τους επάνω στο δίκτυο IMESS. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το Ελβετικό Πεζικό θα αυξήσει το βαθμό επίγνωσης της τακτικής κατάστασης και μάχης κατά τη διάρκεια της νύχτας, με ενισχυμένες δυνατότητες ναυτιλίας/τήρησης πορείας, αναγνώρισης κ.λπ.

Στα υποσυστήματα του IMESS περιλαμβάνονται: το σύστημα τακτικού ασυρμάτου TacLAN της Kongsberg (ο οποίος περιλαμβάνει τους ασυρμάτους χειρός SR600 και εποχούμενους VM600), οπτικά της Sagem τα οποία περιλαμβάνουν τη θερμική δίοπτρα τυφεκίου Sword T&D  η οποία χρησιμοποιείται και στο αντίστοιχο σύστημα της Γαλλίας το FELIN.

Σύστημα IMESS. (c) Schweizer Armee – AZH
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.