Ελβετία: Παραγγελία 12 Leguan με σκάφος Leopard 2

Σύστημα γέφυρας Leguan επι σκάφους Leopard 2. (deagel.com)

Η διεύθυνση αμυντικών εξοπλισμών της Ελβετίας ανέθεσε την 15η Δεκεμβρίου στην γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann (KMW) σύμβαση για την προμήθεια δώδεκα συστημάτων στρώσης αρματογέφυρων Leguan, τοποθετημένα σε σκάφος άρματος (γεφυροφόρα) Leopard 2 μαζί με σχετικό εξοπλισμό, στον Ελβετικό Στρατό.

Το σύστημα έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης μίας γέφυρας 26 μέτρων ή δύο ξεχωριστές γέφυρες των 14 μέτρων η κάθε μία. Με δυνατότητα αντοχής βάρους 70 τόνων (MLC 80), η γέφυρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από βαρύ εξοπλισμό και οχήματα.

Η πρόσφατη σύμβαση ανεβάζει στον 16 τον αριθμό των χώρων που χρησιμοποιούν το σύστημα ανάπτυξης αρματογέφυρας Leguan.

Το σύστημα γέφυρας Leguan, σύμφωνα με την ανακοίνωση της KMW, είναι επίσης διαθέσιμο για εγκατάσταση σε σκάφος άρματος μάχης Leopard 1 και φορτηγών υψηλής κινητικότητας.https://www.youtube.com/watch?v=pcw18M3SuhU

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

9 Απαντήσεις

  1. Nαι, εχουν, αλλα συγχρονως εχουν αποδειξει οτι δεν τα ξοδευουν χωρις περισκεψη και κυριως χωρις κοινοβουλευτικο ελεγχο…

    1. Χρειάστηκαν ὅμως τριάντα χρόνια για να πετύχουν τέτοια τυποποίηση,και αὐτό πάλι μόνο με συρρίκνωση του ἀρματικοῦ στόλου στο ἕνα πέμπτο ἤ και λιγώτερο.
     Και μάλιστα,ἀπό τα άποσυρθέντα ἤ παροπλισμένα τέσσερα πέμπτα,τα δύο πέμπτα ἀφοροῦν Pz-87 (Leopard-2 δηλαδή).
     Ἀπό περίπου 370 την δεκαετία του ᾿90,σήμερα εἶναι ἑνεργά 140 περίπου.
     Το γεφυροφόρο του Ἑλβετικοῦ Στρατοῦ ἀκόμη σήμερα είναι το Pz-68,τριάντα χρόνια τώρα στο πλευρό του PZ-87.
     Πιθανώτατα τα νέα γεφυροφόρα θα εἶναι κάποια ἀπό τα 42 Pz-87 που οἱ Ἑλβετοί πούλησαν στην KMW ἤ Rheinmetall προ ἐτῶν,τα ὁποία ἡ γερμανική ἐταιρεία σκοπευε να μετατρέψει σε γεφυροφόρα.

     1. Μάλλον κάποιο από τα Αυστριακά των “2 εκατ. $”. Από τα 52(;) η Ραϊνμετάλ αγόρασε τα 40 για να τα μετατρέψει σε οχήματα μηχανικού έναντι 16.4 εκατ. ντόλαρς. Το ’13 νομίζω. Κάπου τό’χω κρατημένο. Θα ψάξω.

 1. Τα ινδονησιακά Leo-2A4 είναι πρώην ελβετικά Pz-87
  http://jakartagreater.com/wp-content/uploads/2013/10/leopard-indonesia.jpg

  http://data3.primeportal.net/tanks/gunther_neumahr/pz87/images/pz87_04_of_50.jpg

  Βλέποντας τις φωτογραφίες, βλέπετε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελβετικής έκδοσης που υπάρχουν και στα ινδονησιακά Leo-2A4.

  1. Ὅντως σωστή ἡ παρατήρηση.
   Mε τσιγκλάει ἡ τιμή:103 ἀνακατασκευασμένα και (προφανῶς ἐν μέρει) ἀναβαθμισμένα Λέο-2Α4,σύν 42 Μάρντερ-1Α3 ἕναντι 216Μ€.
   Ἄν και οἱ Πολωνοί ἔκαναν καλύτερο ντήλ με 105 Α5/14 Α4/18 περισυλλογῆς/300 ὁχήματα ΔΜ,αλλά ἐκεί ὑπάρχει και πολιτική ἐπιδότηση,λόγω του συμβολισμοῦ (βλέπετε,κάποια ἄϋλα πράγματα πώς ἐξαργυρώνονται) που ἀντιπροσωπεύουν γερμανικά ἄρματα με πολωνικά χρώματα.

 2. Nα υποθεσω οτι δεν φερουν τα MG87 στα 7,5mm(μαλλον θα βαλουν πολυβολα με διαμετρημα 7,62mm), μια φορα οι δυο θηκες για τις εφεδρικες καννες υπαρχουν στα πλευρα του πυργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.