Ελικόπτερα SAR υπάρχουν, αλλά δεν πετάνε

Ελικόπτερα διάσωσης που δεν… διασώζουν. Ελικόπτερο Super Puma SAR της Πολεμικής Αεροπορίας. (ΓΕΑ)

Μόλις τέσσερα από τα συνολικά 18 ελικόπτερα που διαθέτουν Λιμενικό Σώμα και Πολεμική Αεροπορία για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (Search and Rescue – SAR) είναι αξιόπλοα. Τα υπόλοιπα βρίσκονται ακινητοποιημένα στα αεροδρόμια Ελευσίνας, Τατοΐου και τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στον Μαραθώνα λόγω έλλειψης συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης. Ταυτόχρονα, τα δύο ελικόπτερα Super Puma της Πυροσβεστικής που επίσης μπορούν να μετάσχουν σε επιχειρήσεις SAR είναι μεν (την τελευταία διετία) αξιόπλοα, ωστόσο, οι χειριστές τους δεν είναι εκπαιδευμένοι στη χρήση «καλαθιού» (βαρούλκου) διάσωσης, παρότι εδώ και δύο χρόνια έχουν ζητήσει εγγράφως από την Πολεμική Αεροπορία να τους εκπαιδεύσει.

Ενδεικτικό της πλήρους διάλυσης του μηχανισμού είναι ότι διασώστες της Πολεμικής Αεροπορίας που πήραν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης επιβατών του «Norman Atlantic» (31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης) μετέβησαν στην Κέρκυρα με Super Puma της Πυροσβεστικής, το οποίο όμως δεν μπορούσε να μετάσχει ενεργά στην επιχείρηση, καθότι οι χειριστές του δεν είχαν την απαιτούμενη εκπαίδευση.

Το Λιμενικό αγόρασε το 2003 έξι γαλλικά ελικόπτερα Dauphin κατάλληλα για επιχειρήσεις SAR, αντί 50 εκατ. ευρώ. Η αρχική σύμβαση αγοράς προέβλεπε την τεχνική υποστήριξή τους για διάστημα 2,5 χρόνων, αντί 2,7 εκατ. ευρώ κατ’ έτος. Το κόστος συντήρησης συμπεριλαμβανόταν στην αρχική σύμβαση των 50 εκατ. ευρώ. Στο διάστημα των πρώτων 2,5 ετών, τα έξι Dauphin ήταν πράγματι αξιόπλοα, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο τουλάχιστον από αυτά ουδέποτε «σηκώθηκαν» στον αέρα.

AS 332 L1 SUPER PUMA, Πυροσβεστικό ελικόπτερο “SUPER PUMA” διάσωσης και μεταφοράς προσωπικού, με δυνατότητες δασοπυρόσβεσης εξωτερικά με κάδο 3405 λίτρων cargo hook μεταφοράς, εξωτερικού φορτίου και διάσωσης με τη χρήση βαρούλκου διάσωσης. (Π.Σ.)

Η σχετική σύμβαση έληξε τον Ιούλιο του 2006 και για τρία χρόνια τα έξι ελικόπτερα παρέμειναν καθηλωμένα λόγω έλλειψης τεχνικής υποστήριξης. Το 2009 ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αναστάσιος Παπαληγούρας προχώρησε σε απευθείας ανάθεση σύμβασης στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) για διάστημα 5 ετών. Το κόστος της ήταν πολλαπλάσιο της προηγούμενης, καθώς ανερχόταν σε 5,5 εκατ. ευρώ. Παρότι τα χρήματα φέρεται να κατεβλήθησαν στην ΕΑΒ, μόλις ένα από τα έξι Dauphin είναι σήμερα αξιόπλοο. Οπως μάλιστα καταγγέλλεται στην εφημερίδα «Καθημερινη», στην αεροπορική βάση του Μαραθώνα όπου βρίσκονται παροπλισμένα τα ελικόπτερα του Λιμενικού, συνεχίζουν να απασχολούνται 35 μηχανικοί και 17 χειριστές ελικοπτέρων. Η πενταετής σύμβαση ΕΑΒ – Λιμενικού έληξε μόλις την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014 και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν κινηθεί διαδικασίες για την επέκτασή της ή την προκήρυξη νέου διαγωνισμού. Εξίσου «προβληματική» είναι η κατάσταση και σε ό,τι αφορά τα επτά αεροσκάφη του Λιμενικού Σώματος, καθώς τα έξι από αυτά είναι παροπλισμένα λόγω αδυναμίας της ΕΑΒ να παράσχει υποστήριξη και συντήρηση.

Ελικόπτερο AEGEAN DAUPHIN AS 365 N 3 του Λιμενικού Σώματος, (Λ.Σ.-ΕΛ/ΑΚΤ.)

Την ίδια στιγμή, μόλις 3 από τα 12 Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται σήμερα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Μάλιστα, τα δύο Super Puma της Π.Α. που πήραν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του «Norman Atlantic» χρειάστηκε να μεταβούν στην Κέρκυρα από τη Λήμνο και τη Χίο όπου βρίσκονταν σταθμευμένα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, τα έξι από τα συνολικά δώδεκα Super Puma της Π.Α. έχουν σταδιακά παροπλιστεί καθώς εκκρεμεί διαδικασία συντήρησής τους που απαιτείται μετά τη συμπλήρωση δώδεκα ετών λειτουργίας. Το ένα από τα έξι στάλθηκε για το service στην Ισπανία. Το κόστος της διαδικασίας είχε προβλεφθεί στα 1,2 εκατ. ευρώ και η διάρκειά της στους έξι μήνες. Τελικά, το ελικόπτερο επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά τρία χρόνια και αφού το Ελληνικό Δημόσιο υποχρεώθηκε να πληρώσει 3,7 εκατ. ευρώ.

Τα ελικόπτερα της Αστυνομίας δε διέθεταν διαμόρφωση SAR και δεν συμμετείχαν στην αποστολή διάσωσης του Norman Atlantic. (korinthiannews.gr)

Από τα υπόλοιπα 5 Super Puma που βρίσκονται στο ίδιο «καθεστώς», δύο βρίσκονται παροπλισμένα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ενώ τρία αποφασίστηκε να επισκευασθούν – συντηρηθούν στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ) και την ΕΑΒ. Ομως, παρότι η διαδικασία έχει κινηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2013, μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί. Από τα υπόλοιπα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, τρία είναι πράγματι αξιόπλοα, ενώ τα άλλα τρία δεν επιχειρούν καθώς εκκρεμούν μικρότερα προγράμματα συντήρησής τους. Σημειώνεται πως διαγωνισμοί που έχουν προκηρυχθεί για την προμήθεια ανταλλακτικών κ.ά. έχουν καταλήξει άγονοι. Αντίθετα με τα παραπάνω, αξιόπλοα είναι τα δέκα ελικόπτερα Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού. Δύο από αυτά μετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του «Norman Atlantic». Διαθέσιμα είναι τέλος τα πέντε ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. που όμως δεν μετέχουν σε επιχειρήσεις SAR.

Ελικόπτερο AB-205 SAR της Πολεμικής Αεροπορίας. (ΓΕΑ)

Βίντεο απο τη διάσωση αγνοουμένων από ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ στη Μονεμβασία
https://youtube.com/watch?v=83PSHzRXk8I%3Fallowfullscreen%26autoplay%3D1%26rel%3D0

Γιάννης Σουλιώτης, Κώστας Αλατζάς

kathimerini.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Σαν Έλληνας φορολογούμενος πολίτης δεν μπορεί παρά να οργίζεσαι στην ανάγνωση των παραπάνω και δύο ερωτήματα να σε πνίγουν…
    ΓΙΑΤΙ αφέθηκε ο στόλος των Ε/Π να παροπλιστεί και ΠΟΙΟΙ είναι οι υπεύθυνοι για την παραπάνω ΠΡΟΔΟΣΙΑ απέναντι στην πατρίδα μας;
    Γιατί η αμέλεια, η ανικανότητα και η σιωπή ανθρώπων οι οποίοι ορίστηκαν υπεύθυνοι δεν μπορεί παρά να αποτελεί προδοσία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.