Στρατιωτικοί των Ελληνικών και Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων συγκεντρώθηκαν την 18η Απριλίου στην αεροπορική βάση Ελευσίνας για την άσκηση Stolen Cerberus IV, μιας εκπαιδευτικής δραστηριότητας ρουτίνας.

“Ο σκοπός αυτής της άσκησης εδώ στην Ελλάδα είναι βελτιώσουμε την εκπαίδευση μας με το C-130J ενώ θα χτίσουμε τη συνεργασία, απόδοση και ικανότητα με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία”, είπε ο Υποσμηναγός Aven Claire Sanders, πιλότος της 37ης AS. “Είμαστε επικεντρωμένοι στην παροχή εκπαίδευσης και στη βελτίωση μας με τις νέες εκπαιδευτικές τεχνικές και σενάρια ενώ θα συνεργαζόμαστε με τους Έλληνες”.

Περίπου 110 αεροπόροι και τρία αεροσκάφη Super Hercules C-130J από την 37 Μοίρα Αερομεταφορών της 87ης Πτέρυγας Αερομεταφορών της αεροπορικής βάσης Ραμσταιν στην Γερμανία, θα συμμετέχουν στην άσκηση με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό των ΗΠΑ έως την 28η Απριλίου 2017.

“Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι εκπαιδευόμαστε και ασκούμαστε ταυτοχρόνως”, είπε ο Σμηναγός Ryan Brooks, αρχηγός αποστολής της άσκησης. “Όχι μόνο δεν μας κάνει καλύτερους ως μεμονωμένες μονάδες, αλλά όταν χρειαστεί να εκστρατεύσουμε και να έρθουμε κοντά σαν συμμαχία, γνωρίζουμε πως θα ακριβώς ενεργήσουμε μεταξύ μας σε μια συγκεκριμένη κατάσταση και να εκτελέσουμε το προγραμματισμένο σχέδιο με αποτελεσματικό τρόπο”.

Οι αεροπόροι θα εργαστούν μαζί με πιλότους, μηχανικούς και αλεξιπτωτιστές των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων, όπως επίσης θα εργαστούν μαζί με στρατιώτες του 5ου Λόχου Επιμελητειακής Υποστήριξης της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Θεάτρου του Στρατού των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, στρατιωτικοί των ΗΠΑ θα εργαστούν μαζί με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για να συμμετάσχουν στις ρίψεις προσωπικού, φορτίου και χαμηλού κόστους χαμηλού υψομέτρου ρίψεις εναέριου ανεφοδιασμού, όπως επίσης και στις αποστολές έρευνας και διάσωσης.

“Ελπίζω το προσωπικό μας να εκπαιδευτεί και να λάβει εμπειρία από τη συνεργασία με έναν άλλο στρατό και πάνω απ’όλα να γίνουν καλύτεροι οι Στρατιώτες και Αεροπόροι”, είπε ο Brooks. “Ελπίζω εδώ να έχουν μια καλή προκεχωρημένη εκστρατευτική εκπαίδευση και να ανυπομονώ να επεκτείνουμε τις ικανότητες μας ως Πολεμική Αεροπορία αλλά και να συνεργαστούμε με τους NATOίκους συμμάχους μας”.

Μέσα από ασκήσεις σαν αυτές, οι ΗΠΑ ενισχύουν την συνεργασία τους με συμμάχους τους στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO).

Απόδοση/Μετάφραση απο το ramstein.af.mil για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: