Ελληνο-αμερικανική άσκηση ειδικών δυνάμεων «Hellenic Spear 2013»

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), από 12 έως 21 Ιουλίου 2013 διεξήχθη στην περιοχή Αττικής η διμερής άσκηση «Hellenic Spear 2013» μεταξύ Ειδικών Δυνάμεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Ολοκληρώθηκε η κοινή στρατιωτική άσκηση των ειδικών δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ με την κωδική ονομασία «Hellenic Spear 2013». (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Σκοπός της άσκησης ήταν η συνεκπαίδευση στην εκτέλεση αλμάτων ελεύθερης πτώσης και σε ρίψεις εφοδίων από ελληνικά και αμερικανικά αεροπορικά μέσα, σε χερσαίο περιβάλλον ημέρα και νύχτα.
Αποτελεί συνέχεια προηγούμενων ασκήσεων συνεκπαίδευσης που έχουν ξεκινήσει οι δύο χώρες τα τελευταία χρόνια. Περιελάμβανε σενάρια που βασίστηκαν σε σύγχρονα επιχειρησιακά δεδομένα. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Στην άσκηση, συμμετείχε από ελληνικής πλευράς η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) με στελέχη από το ΕΤΑ, τη ΔΥΚ, τη 31 ΜΕΕΔ, την ΑΣ, τη ΣΧΑΛ και το 865 ΤΕΝΕΦ, ενώ από πλευράς Η.Π.Α. προσωπικό της SOCEUR/1/10 SFG.
Επί ένα δεκαήμερο, Ελληνες και Αμερικανοί ασκήθηκαν σε άλματα ελεύθερης πτώσης και σε ρίψεις εφοδίων από ελληνικά και αμερικανικά αεροπορικά μέσα κατά τη διάρκεια ημέρας και νύχτας. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Η εν λόγω άσκηση, η οποία είναι συνέχεια προηγούμενων συνεκπαιδεύσεων ήταν ρεαλιστική καθόσον χρησιμοποιήθηκαν επιχειρησιακά δεδομένα και διεξήχθη με σύγχρονα μέσα και μεθόδους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.