ΕΛ.ΑΣ: Με συμμετοχή προσωπικού απο ΓΕΑ και ΛΣ/ΕΛΑΚΤ, ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των μελλοντικών εκπαιδευτών

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν 46 αστυνομικοί, 2 στελέχη του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και 4 στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. (ΕΛΑΣ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ., οι εκπαιδευόμενοι πρόκειται να αναλάβουν καθήκοντα εκπαιδευτών σε θέματα αστυνομικής αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής – αμυντικής σκοποβολής, δίκυκλης αστυνόμευσης, μεταγωγών κρατουμένων και φρούρησης στόχων.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22.02.2014 η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, σαράντα έξι (46) αστυνομικών, δύο (2) στελεχών του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και τεσσάρων (4) στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν ειδικά σεμινάρια σε θέματα αστυνομικής αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής- αμυντικής σκοποβολής, δίκυκλης αστυνόμευσης, μεταγωγών κρατουμένων και φρούρησης στόχων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διήρκεσε από 20.01 έως 22.02.2014 και πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις της και του Τμήματος Ειδικής Αστυνομικής Εκπαίδευσης (Τ.ΕΙΔ.Α.Ε.) στο Λαγονήσι, καθώς και στο Σκοπευτήριο της Σχολής, στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν να προσδώσει στο αστυνομικό προσωπικό, καθώς και στα στελέχη του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, την απαραίτητη κατάρτιση στα παραπάνω θέματα, που απαιτεί ο ρόλος του εκπαιδευτή, ώστε να καταστούν ικανοί να καλύψουν με υψηλή επάρκεια τις υπηρεσιακές ανάγκες, στο εν λόγω αντικείμενο.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας πέντε (5) εβδομάδων περίπου, στο οποίο συνέβαλε καθοριστικά εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των συμμετεχόντων, μεταξύ των άλλων, δόθηκαν σε αυτούς πιστοποιητικά σπουδών από την Διοικητή της Σχολής, Ταξίαρχο Σταματίνα ΜΙΖΗ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.