Ραντάρ Scalable Agile Beam Radar (SABR). (Νorthrop Grumman)

Ραντάρ Scalable Agile Beam Radar (SABR). (Νorthrop Grumman)

Η νεώτερη διαμόρφωση του μαχητικού αεροσκαφους F-16 Fighting Falcon, το F-16V, με την ενσωμάτωση ενός νέου ραντάρ Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA) πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο.

“Η περάτωση αυτού του ορόσημου, συμφωνά με το χρονοδιάγραμμα, επιδεικνύει την ικανότητα μας να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα,” είπε ο Ρόντερικ Μάκ Λεϊν, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του ομίλου F-16/F-22 Integrated Fighter της Λόκχιντ Μαρτιν. “Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά γιατί πιο λόγο οι πελάτες επιλέγουν την Λόκχιντ Μάρτιν για τον εκσυχρονισμό των στόλων μαχητικών F-16 που διαθέτουν, και ενισχύουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα του πιο αποτελεσματικού πολλαπλού ρόλου μαχητικού 4ης γενιάς σε όλο τον κόσμο.”

Η ολοκλήρωση της φάσης Critical Design Review του ραντάρ AESA διασφαλίζει πως το σχέδιο Κλιμακωτού Ραντάρ Ευέλικτης Δέσμης (SABR) της Νόρθροπ Κρούμαν πληροί όλες τις ειδικές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) και της Λόκχιντ Μάρτιν.

Η Λόκχιντ Μάρτιν θα συνεχίσει τις υποστηρικτικές δραστηριότητες, όπως την ανάπτυξη ολοκλήρωσης ενσωμάτωσης και τις επίγειες και εναέριες δοκιμές για τον στόλο των 144 μαχητικών αεροσκάφων F-16A/B της Ταϊβάν.
Με τον εκσυγχρονισμό στο νέο SABR, τις βελτιώσεις στον υπολογιστή αποστολής, τα συστήματα του αεροσκάφους, τη δομική αντοχή του αεροσκάφους και τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, η Ταϊβάν κινείται προς το μέλλον ως ο πρώτος πελάτης της νέας διαμόρφωσης F-16V.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JZnrtB9rRT8]

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: