Εντοπίστηκε το επίγειο σύστημα αεράμυνας “VL MICA” της Σαουδικής Αραβίας

Οι βασιλικές ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται ότι έχουν προμηθευτεί το επίγειο αντιαεροπορικό σύστημα κάθετης εκτόξευσης “Vertical Launch MICA (VL MICA)” που κατασκευάζεται από την “MBDA”.

Σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύθηκε μια φωτογραφία που δείχνει το νέο αντιαεροπορικό σύστημα “VL MICA” στο λιμάνι της Τζέντα, στην Σαουδική Αραβία.

Το υπουργείο άμυνας και αεροπορίας (Υπ.Αμ.Α.) της Σαουδικής Αραβίας είχε ενδιαφερθεί από το 2010 για το επίγειο αντιαεροπορικό σύστημα “VL-MICA” που κατασκευάζεται απο την “MBDA”. Ο “MICA” κάθετης εκτόξευσης (“VL-MICA”) ειναι ένα επίγειο αντιαεροπορικό σύστημα μικρής εμβέλειας που διαθέτει τον πύραυλο “βάλλω-και-ξεχνω” (“fire-and-forget”) “MICA”, προς το παρόν ειναι ο μοναδικός πύραυλος σε όλον τον κόσμο που μπορεί να εξοπλιστεί είτε με κεφαλή ανιχνευτή αναζήτησης θερμότητας (“VL MICA IR”) ή με ενεργό ραντάρ (“VL MICA RF”).

Προωθητικό βίντεο της “MBDA” με το αντιαεροπορικό σύστημα “VL-MICA”

Σύμφωνα με την “MBDA”, η οργάνωση μιας συνηθισμένης μονάδας “VL MICA” έχει ως βάση ένα κέντρο τακτικών επιχειρήσεων (“TOC”) προστατευόμενο ενός ενός κλωβού επίσης γνωστού ως Σημείο Διοίκησης Ουλαμού (“PCP”). Είναι σε θέση να εκτελεί όλες τις λειτουργίες Συντονισμού Διοίκησης και Ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των εμπλοκών σε πραγματικό χρόνο, τον σχεδιασμό αποστολής, την επιτήρηση συστήματος και την σύνδεση με την ανώτερου επιπέδου διοίκηση.

Το “TOC” ελέγχει από απόσταση το τρισδιάστατο ραντάρ που ειναι τοποθετημένο σε ένα ξεχωριστό όχημα και τρεις ως έξι μονάδες κάθετης εκτόξευσης που ειναι επίσης τοποθετημένες πάνω σε οχήματα.

Ο σχεδιασμός του συστήματος “VL MICA” διασφαλίζει την ευκολή ανάπτυξη, διευκολύνει την ένταξη σε ένα παγκόσμιο δίκτυο αεράμυνας, ελαχιστοποιεί την ανάγκη για προσωπικό και μειώνει το αποτύπωμα διοικητικής υποστήριξης και το κόστος κύκλου ζωής.

Saudi_Arabia_VL_MICA_1

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.