Εξήντα επιπλέον συστήματα Gladius για το γερμανικό στρατό

To ψηφιακό σύστημα ατομικού εξοπλισμού Gladius (Φωτογραφία: rpdefense)

Ο γερμανικός Στρατός έχει παραγγείλει επιπλέον ατομικά συστήματα ψηφιακού στρατιώτη Gladius. Η παραγγελία ανακοινώθηκε την 8η Φεβρουαρίου 2013 και περιέχει εξήντα επιπλέον συστήματα, εκτός από τα τριάντα συστήματα που είχαν αρχικώς παραγγελθεί το 2012.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας Rheinmetall, η παραγγελία είναι αξίας 84 εκατομμυρίων ευρώ, και περιλαμβάνει τον εξοπλισμό για 60 τμήματα πεζικού με συνολικά 600 στρατιώτες. Τα συστήματα πρόκειται να παραδοθούν σε δύο παρτίδες των 15 συστημάτων η κάθε μία, με την πρώτη να εισέρχεται σε υπηρεσία στα μέσα του 2013 και το υπόλοιπο στο τέλος του 2013.

Ο γερμανικός Στρατός έχει ήδη ξεκινήσει να παραλαμβάνει τα συστήματα που είχαν αγοραστεί το 2012. Σύμφωνα με την Rheinmetall, το χρονοδιάγραμμα παράδοσης εξασφαλίζει ότι οι επόμενες δύο στρατιωτικές μονάδες που θα αναπτυχθούν στο Αφγανιστάν θα λάβουν το νέο εξοπλισμό πριν την αναχώρηση τους. Τα στρατεύματα θα πρέπει να εκπαιδευτούν πριν τον Ιούνιο του 2013 πριν μεταβούν στο Αφγανιστάν.

Σχεδιασμένο από την Rheinmetall, το Gladius υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες των προηγούμενων ψηφιακών συστημάτων πεζικού που χρησιμοποιούνται από το γερμανικό στρατό, ιδίως όσον αφορά την δικτύωση, την διοίκηση, τον έλεγχο, και την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των γερμανικών μονάδων πεζικού, ενισχύοντας, ταυτόχρονα την επιβιωσημότητα μεμονωμένων στρατιωτών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.