Εξουδετέρωση βομβών Β'ΠΠ στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από προσωπικό του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (φωτ&βίντεο)

Εξουδετέρωση Βομβών στο Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». (ΓΕΣ)

Στο πλαίσιο των εργασιών έρευνας-εκκαθάρισης του Α/Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), εντοπίστηκαν στις 13 Ιανουαρίου 2014, δύο βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, γερμανικής προέλευσης.

Εξουδετέρωση Βομβών στο Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (ΓΕΣ)

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν, το μεγαλύτερο τμήμα βόμβας τύπου SD-50, με βάρος 55 kgr η οποία περιέχει 17 kgr ΤΝΤ και μία ακόμη, πλήρης βόμβα, τύπου SC-50 με βάρος 55 kgr και 20 kgr ΤΝΤ.

Εξουδετέρωση Βομβών στο Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (ΓΕΣ)

Η εξουδετέρωση πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της κατάκαυσης των βομβών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση ζημιών από πλήρη έκρηξη, ως συνέπεια τόσο της μεγάλης ποσότητας ΤΝΤ, όσο και της μικρής απόστασης από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

Εξουδετέρωση Βομβών στο Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (ΓΕΣ)
Η θραυσματογόνα βόμβα Splitterbombe SC 50 του Στρατού της Γερμανίας χρησιμοποιήθηκε κατά τον Β’ΠΠ εναντίον προσωπικού και μη θωρακισμένων στόχων. (wehrmacht-history.com)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.