Εξουδετέρωση βόμβας Β'ΠΠ από πυροτεχνουργούς της 112 ΠΜ (φωτ)

Η διαδικάσια εξουδετέρωση της βόμβας απαιτεί την τοποθέτηση γαιόσακων περιμετρικά του βλήματος με σκοπό την ελαχιστοποίηση διασκόρπισης θραυσμάτων. (Πολεμική Αεροπορία)

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, η Ομάδα Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών της 112 Πτέρυγας Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, πραγματοποίησε επιχείρηση εξουδετέρωσης – καταστροφής βόμβας, τύπου ΑΝ-Μ64, 500 λιβρών, αμερικανικής κατασκευής, του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Αμερικάνικής σχεδίασης βόμβα “AN-M64 500 lb Γενικής Χρήσης” ήταν ιδιαίτερα κατάλληλη για την καταστροφή οχυρωματικών θέσεων, κατασκευών όλων των τύπων, προσγειωμένων αεροσκάφων, οχημάτων, και μικρών πλοίων. (Πολεμική Αεροπορία)

Η βόμβα εντοπίστηκε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014, κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από το Τάγμα Εκκαθαρίσεων Ναρκοπεδίων Ξηράς, λόγω έργων ανακατασκευής του διαδρόμου.

Το συνολικό μήκος της βόμβας, συμπεριλαμβανομένης της ουράς είναι 145 εκατοστά και η διάμετρος περίπου 35 εκ. (Πολεμική Αεροπορία)
Η βόμβα ήταν βαμμένη με ελαιώδες χρώμα (olive drab) και είχε μια κίτρινη λωρίδα 3 εκατοστών γύρω από την μύτη και μία κίτρινη λωρίδα 3,5 εκ. στο πίσω μέρος της. (Πολεμική Αεροπορία)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.