Γενέθλια Ημέρα ΣΠΖ. (ΓΕΣ)

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός της γενέθλιας ημέρας της Σχολής Πεζικού (ΣΠΖ), στην έδρα της Σχολής στη Χαλκίδα.

Στην τελετή παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πεζικού του ΓΕΣ, αντιπροσωπείες Αξιωματικών, τοπικών Αρχών και λοιπών φορέων της πόλης της Χαλκίδας και της Αντιπεριφέρειας Ευβοίας.

Η Σχολή Πεζικού Ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1926 από τη Γαλλική στρατιωτική αποστολή, όπου και λειτούργησε μέχρι το 1935 με την επωνυμία «Σχολή Εφαρμογής Πεζικού», στην περιοχή του πεδίου του Άρεως στο στρατόπεδο της παλαιάς Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Το 1935 μεταστάθμευσε στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτούργησε μέχρι το 1940.

Το 1940 διέκοψε τη λειτουργία της λόγω του πολέμου και επαναλειτούργησε μετά την απελευθέρωση και μέχρι το 1946 στην Αθήνα, ως Τάγμα του «Γενικού Κέντρου Εκπαίδευσης Αξιωματικών».
Το 1947 μεταστάθμευσε στη Χαλκίδα, όπου και λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Το στρατόπεδο που εδρεύει η Σχολή φέρει το όνομα του ήρωα Ταγματάρχη (ΠΖ) Βελισσαρίου Ιωάννη, ο οποίος καταγόταν από την Κύμη Ευβοίας και έπεσε ηρωικά μαχόμενος στο ύψωμα 1378 του Όρβηλου στις 13 Ιουλίου 1913.

Γενέθλια Ημέρα ΣΠΖΓενέθλια Ημέρα ΣΠΖΓενέθλια Ημέρα ΣΠΖΓενέθλια Ημέρα ΣΠΖΓενέθλια Ημέρα ΣΠΖΓενέθλια Ημέρα ΣΠΖΓενέθλια Ημέρα ΣΠΖΓενέθλια Ημέρα ΣΠΖΓενέθλια Ημέρα ΣΠΖΓενέθλια Ημέρα ΣΠΖ

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: