Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων, στον Αυλώνα Αττικής πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των 70 ετών από την ίδρυση του Όπλου του Ιππικού – Τεθωρακισμένων.

Στη τελετή παρευρέθηκε ο Αρχηγός του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος κ. Τελλίδης Βασίλειος, Ανώτατοι Αξιωματικοί ε.ε. των Τεθωρακισμένων, καθώς και πλήθος Αποστράτων Αξιωματικών, μεταξύ των οποίων ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Γράψας Δημήτριος και ο πρώην Αρχηγός του ΓΕΣ, Στρατηγός Ζιαζιάς Κωνσταντίνος.

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων πεσόντων του Όπλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ιππικού – Τεθωρακισμένων, Υποστράτηγος κ. Κυριάκος Δημήτριος.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις και απονομές αναμνηστικών. Απονεμήθηκε αναμνηστικό στον βετεράνο του Ελληνοιταλικού Πολέμου, αρχαιότερο Αξιωματικό των Τεθωρακισμένων, Αντιστράτηγο ε.α κ. Φραντζέσκαρο Αντώνιο, τάξεως 1938.

Επίσης απονεμήθηκε αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής σε επιχειρήσεις στη Κύπρο το 1974, στα μέλη του πληρώματος του κυριευθέντος τουρκικού άρματος Μ47, που πολέμησε νικηφόρα με αρχηγό πληρώματος τον τότε Έφεδρο Λοχία (ΤΘ) Δρόσο Κωνσταντίνο.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι και πλήθος επισκεπτών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στατική επίδειξη παλαιών αρμάτων μάχης (Μ18, Μ24, Μ47, ΑΜΧ-30, LEO 1GR), που εξόπλισαν το αρματικό οπλοστάσιο, αλλά και νέων συστημάτων (LEO 2HEL, LEO 2A4, LEO 1A5) που αποτελούν την αιχμή του δόρατος των συγχρόνων Τεθωρακισμένων. Επιπλέον, επιδείχθηκε οπλίτης ιππέας, μετά ίππου με πλήρη στολή, εξάρτηση – οπλισμό της περιόδου του 1940.

Το επετειακό «νόμισμα», που βγήκε σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων, για τα 70 χρόνια της διεύθυνσης Ιππικού – Τεθωρακισμένων. (Εμπρόσθια όψη).

Το επετειακό «νόμισμα», που βγήκε σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων, για τα 70 χρόνια της διεύθυνσης Ιππικού – Τεθωρακισμένων. (Εμπρόσθια όψη).

Το επετειακό «νόμισμα», που βγήκε σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων, για τα 70 χρόνια της διεύθυνσης Ιππικού – Τεθωρακισμένων. (Οπίσθια όψη).

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: