Επέτειος της Μάχης της Δοϊράνης

Η τρίτη Μάχη της Δοϊράνης έλαβε χώρα από τις 18 μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 1918, κοντά στη λίμνη Δοϊράνη, με τους Έλληνες και τους Βρετανούς από τη μια πλευρά και την 1η Βουλγαρική Στρατιά από την άλλη. (ΓΕΣ)

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την επέτειο της Μάχης της Δοϊράνης, στο Ελληνικό Στρατιωτικό κοιμητήριο Δοϊράνης, στην οποία παρέστησαν ο Διοικητής του Γ’ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος κ. Ηλίας Λεοντάρης, εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και θρησκευτικών Αρχών καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η μάχη έλαβε χώρα στα πλαίσια της Βαλκανικής εκστρατείας του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου

Η παραπάνω Μάχη έλαβε χώρα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 1918, κοντά στη λίμνη Δοϊράνη, με τους Έλληνες και Βρετανούς από τη μια πλευρά και την 1η Βουλγαρική Στρατιά από την άλλη. Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η Μεραρχία Σερρών και η Μεραρχία Κρητών. Η μάχη έλαβε χώρα στα πλαίσια της βαλκανικής εκστρατείας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και έληξε με την αναχαίτιση των συμμαχικών επιθέσεων από τους Βουλγάρους.

Η μάχη έληξε με αναχαίτιση των συμμαχικών επιθέσεων από τους Βούλγαρους. (ΓΕΣ)

Οι απώλειες των Συμμάχων ανήλθαν στους 7.000 περίπου Βρετανούς και Έλληνες στρατιώτες, ενώ αυτές των Βουλγάρων στους 2.700. Τις περισσότερες απώλειες μεταξύ των Συμμάχων υπέστη το 12º Βρετανικό Σώμα και η Μεραρχία Σερρών, ενώ το 16° Βρετανικό Σώμα και η Μεραρχία Κρητών έχασαν λιγότερους από 1000 άνδρες.

Επέτειος της Μάχης της Δοϊράνης. (ΓΕΣ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

  1. Στην Δοϊράνη ἔγιναν μάχες και το 1913,στο πλαίσιο του Β΄Βαλκανικοῦ,και το 1916,σταπλαίσια του Α΄ΠΠ,ἐκεί τραυματίστηκε νομίζω και ὁ Δαβάκης,και τον Ἀπρίλιο του 1941,στις 7 ἤ 8,στα πλαίσια της Μάχης των Ὁχυρῶν.
    Ὅλα τα χώματα της Ἑλλάδος εἶναι ποτισμένα με αἵμα,ἀλλά κάποια τα ξεχώρισε κατ΄ἐπανάληψη ἡ Ἱστορία.

    1. Ὅταν λέμε Ἀρχειοφύλαξ,κάτι τέτοιο ἑννοούμε.
      (μιά που το ἔφερε ἡ κουβέντα,Ἀρχειοφύλαξ,μου λείπουν κάτι φωτογραφίες ἀπό την ἐποχή της Τροίας,κοίταξε το σε παρακαλῶ!)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.