Επίδειξη δυνατοτήτων Ειδικών Δυνάμεων στον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου (φωτ&βίντεο)

Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔ. (Υπ.Εθ.Α.)

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρέστη στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στην επίδειξη προς τιμήν του Υπουργού Άμυνας της Αιγύπτου Sedky Sobhi Sayed, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα τρίτη και τελευταία μέρα της επίσημης επίσκεψης του υπουργού Άμυνας της Αιγύπτου, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η ηγεσία τους και οι Ειδικές Δυνάμεις, παρουσίασαν μία επίδειξη των Ειδικών μας Δυνάμεων για τον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου. Μας κάνουν όλους υπερήφανους. Ο επαγγελματισμός, η ακρίβεια, το υψηλό ηθικό «έδωσαν το παρών» σε αυτήν την επίδειξη. Αποδείξαμε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία.

Είμαι υπερήφανος που είμαι πολιτικός προϊστάμενος, αυτών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήταν σημαντικό, ότι σήμερα μαζί με τον Αιγύπτιο υπουργό, την αιγυπτιακή Κυβέρνηση και τις αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκινήσαμε μία καινούργια ημέρα, εδώ στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων. Μια ημέρα που υποχρεώνει όλους μας, να ανασχεδιάσουμε την αμυντική μας θωράκιση όχι στα επίπεδα που ήταν μέχρι σήμερα, αλλά πλέον με γνώμονα ,τις οικονομικές ζώνες, την ΑΟΖ μας. Την ΑΟΖ μας η οποία συνορεύει με την ΑΟΖ της Αιγύπτου.

Θα πρέπει να προστατεύουμε εκτός από τα εδάφη μας, τον εναέριο χώρο μας, τη θαλάσσια περιοχή μας και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας. Αυτό εκτείνει τη γραμμή άμυνας άλλα 200 μίλια. Έχει υποχρεώσεις αλλά και ουσιαστικά θα είναι αυτός ο λόγος που θα μας βοηθήσει με την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, του υποθαλάσσιου πλούτου για να μπορέσουμε να περάσουμε σε μία καινούργια φάση. Η οικονομική κρίση θα είναι πια παρελθόν.

Θέλω να συγχαρώ την Στρατιωτική Ηγεσία, τους Διοικητές, τους Αξιωματικούς, τους Ανθυπασπιστές, τους Υπαξιωματικούς και τους Στρατιώτες, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που μας έκαναν ακόμα μία φορά να αισθανθούμε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Συγχαρητήρια».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε υπουργέ πιστεύετε ότι μετά τις 18 Ιουνίου θα έχουμε μία καινούργια μέρα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε αυτή τη φορά με ψηλά το κεφάλι, έχοντας εκτελέσει την εντολή του ελληνικού λαού φτάνοντας στα όρια της λαϊκής εντολής. Από εδώ και πέρα είναι στα χέρια των δανειστών για να αποδεχθούν ή όχι τη δική μας πρόταση. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραδώσει ούτε την εθνική της κυριαρχία, ούτε την αξιοπρέπειά της. Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κερδίσουν με το να δουν την Ελλάδα να γονατίζει, η Ελλάδα δεν γονατίζει και το ότι δεν γονατίζει το απέδειξε σήμερα με αυτά τα παιδιά.

Η Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔΗ Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην επίδειξη προς τιμήν του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στο ΚΕΕΔ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

  1. Οι Αιγυπτιοι ειναι εμπειροπολεμοι,εχουν πολυ ανεπτυγμενες Ειδικες Δυναμεις,γενικα ολες οι ΕΔ ειναι ανεπτυγμενες και οι αδυναμιες του 1973 ειναι παρελθον.Τι να δουν και τι να εντυπωσιασθουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.