Επίσημη επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΦ στην Αυστρία (φωτ)

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Κύπρου και Αυστρίας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, συνοδευόμενος από επιτελείς του ΓΕΕΦ, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Βιέννη από 17 έως 19 Ιουνίου 2018, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από τον Αρχηγό των Δυνάμεων Άμυνας της Αυστρίας, Στρατηγό Othmar COMMENDA.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς έτυχε επίσημης υποδοχής από τον ομόλογό του στο χώρο του Υπουργείου Άμυνας της Αυστρίας. Στη συνέχεια, οι δύο Αρχηγοί, στην κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαν, αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα σχετικά με τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή του υποσυστήματος της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ διερεύνησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της ήδη υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας στην κατεύθυνση της επίτευξης κοινών στόχων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στο ανωτέρω πλαίσιο οι αντιπροσωπείες των δύο επιτελείων πραγματοποίησαν συζήτηση και ανάλυσαν τον οδικό χάρτη υλοποίησης των δράσεων στρατιωτικής συνεργασίας του τρέχοντος έτους και καθόρισαν τον αντίστοιχο του 2019 στη βάση των συμφωνηθέντων.

Ο Στρατηγός Λεοντάρης κατά τη διάρκεια του προγράμματος της επίσκεψης ενημερώθηκε για τη λειτουργία και περιηγήθηκε στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της ιστορικής Στρατιωτικής Ακαδημίας (Theresan Military Academy), ενώ περιηγήθηκε και στα εκθέματα των διάφορων θεματικών ενοτήτων του Μουσείου Στρατιωτικής Ιστορίας της Βιέννης.

Επίσημη Επίσκεψη Α/ΓΕΕΦ στην ΑυστρίαΕπίσημη Επίσκεψη Α/ΓΕΕΦ στην ΑυστρίαΕπίσημη Επίσκεψη Α/ΓΕΕΦ στην ΑυστρίαΕπίσημη Επίσκεψη Α/ΓΕΕΦ στην ΑυστρίαΕπίσημη Επίσκεψη Α/ΓΕΕΦ στην ΑυστρίαΕπίσημη Επίσκεψη Α/ΓΕΕΦ στην ΑυστρίαΕπίσημη Επίσκεψη Α/ΓΕΕΦ στην ΑυστρίαΕπίσημη Επίσκεψη Α/ΓΕΕΦ στην ΑυστρίαΕπίσημη Επίσκεψη Α/ΓΕΕΦ στην ΑυστρίαΕπίσημη Επίσκεψη Α/ΓΕΕΦ στην Αυστρία

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.