Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, όπου τον υποδέχθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.

Κατά την επίσκεψή του στο Αρχηγείο Στόλου, ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Πολεμικού Ναυτικού και για θέματα συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο κρατών, στην αίθουσα ενημέρωσης του Αρχηγείου Στόλου. Στη συνέχεια κινήθηκε προς τη θέση ελλιμενισμού της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ, όπου απηύθυνε χαιρετισμό στο παρατεταγμένο πλήρωμα του πλοίου. Μεταξύ άλλων εξήρε το ρόλο και την ποιότητα του ελληνικού Στόλου διαχρονικά και επισήμανε τη σημασία της Ναυτικής Ισχύος στην επίτευξη των εθνικών στόχων.

Επίσημη Επίσκεψη Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ στο Αρχηγείο στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Τέλος, επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο ΔΑΝΙΟΛΟΣ και έπλευσε στο λιμένα του Πειραιά, όπου και αποβιβάστηκε, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Αρχηγείο Στόλου. Κατά τον πλου προς Πειραιά, ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας και να διαπλεύσει τη θαλάσσια περιοχή των Στενών της Σαλαμίνας όπου ο Ελληνικός Στόλος καταναυμάχησε τον Περσικό Στόλο, το 480 π. Χ..

Επίσημη Επίσκεψη Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ στο Αρχηγείο στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ συνοδευόταν από την πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα κα. Ιrit Βen Αbba, τον Αρχηγό ΓΕΝ του Ισραήλ Rear Admiral Eli Sharvit και υψηλόβαθμους Αξιωματούχους του Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον πρώτο Πρόεδρο ξένου κράτους που επισκέπτεται το Αρχηγείο Στόλου.

Επίσημη Επίσκεψη Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ στο Αρχηγείο στόλου στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΕπίσημη Επίσκεψη Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ στο Αρχηγείο στόλου στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΕπίσημη Επίσκεψη Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ στο Αρχηγείο στόλου στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΕπίσημη Επίσκεψη Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ στο Αρχηγείο στόλου στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΕπίσημη Επίσκεψη Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ στο Αρχηγείο στόλου στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΕπίσημη Επίσκεψη Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ στο Αρχηγείο στόλου στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΕπίσημη Επίσκεψη Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ στο Αρχηγείο στόλου στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΕπίσημη Επίσκεψη Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ στο Αρχηγείο στόλου στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΕπίσημη Επίσκεψη Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ στο Αρχηγείο στόλου στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΕπίσημη Επίσκεψη Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ στο Αρχηγείο στόλου στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΕπίσημη Επίσκεψη Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ στο Αρχηγείο στόλου στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΕπίσημη Επίσκεψη Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ στο Αρχηγείο στόλου στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΕπίσημη Επίσκεψη Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ στο Αρχηγείο στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: