Επίσκεψη Α/ΓΕΣ στη περιοχή ευθύνης του Δ' Σώματος Στρατού (φωτογραφίες)

Επίδειξη της τροποποίησης εξαρτημάτων ρυμούλκησης άρματος μάχης Leopard 2 Α4 από όχημα περισυλλογής Μ-88. (Πηγή: ΓΕΣ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Γκίνης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού, όπου ενημερώθηκε για επιχειρησιακά θέματα και θέματα που αφορούν στο προσωπικό.

Βολές πυροβόλου 120 χιλιοστών, από κινούμενα άρματα τύπου LEO2 HELL, σε στόχους μεγάλων αποστάσεων. (Πηγή: ΓΕΣ)

Ειδικότερα, επισκέφθηκε την ΧΧ Τεθωρακισμένη Μεραρχία και τους υφιστάμενούς της Σχηματισμούς ΧΧΙ, ΧΧΙΙΙ και ΧΧV Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες καθώς επίσης και την 29 Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού.

Βολή άρματος Leopard 2 HEL από το προσωπικό της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (Πηγή: ΓΕΣ)

Ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ, κατά την παραμονή του στην ΧΧV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, παρακολούθησε βολές πυροβόλου 120 χιλιοστών, από κινούμενα άρματα τύπου LEO2 HELL, σε στόχους μεγάλων αποστάσεων. Στην ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία ενημερώθηκε για την πρόσφατη τροποποίηση εξαρτημάτων ρυμούλκησης.

Περισυλλογή άρματος Leopard 2A4 από όχημα M-88 (Πηγή: ΓΕΣ)

Με αυτόν τον τρόπο, οι Μονάδες Τεθωρακισμένων που έχουν παραλάβει άρματα νέου τύπου, εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα ήδη υπάρχοντα άρματα περισυλλογής.

Επιθεώρηση υπόστεγου συντήρησης από τον Α/ΓΕΣ (Πηγή: ΓΕΣ)

Τέλος, ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ επιθεώρησε έργα υποδομής (κατασκευή οικημάτων στέγασης ΕΠΟΠ, υπόστεγων συντήρησης κτλ) στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Επίσκεψη του Α/ΓΕΣ στην XXII ΤΘΤ. (Πηγή: ΓΕΣ)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.