Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (φωτογραφίες)

η ΑΝΥΕΘΑ παρακολούθησε στο ΚΕΕΔ δραστηριότητες Μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων. (Φωτ: ΓΕΣ)

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά παρέστη την Παρασκευή 5 Ιουλίου στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) συνοδευομένη από τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο, στην επίδειξη που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Γενικού Γραμματέα του Ιρακινού Υπουργείου Άμυνας, Στρατηγού Mohan Hafith Fahad Al – Frage, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Φωτογραφία απο την επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) (Φωτ: ΥΠΕΘΑ)

Η κα Γεννηματά δήλωσε εντυπωσιασμένη από την επίδειξη και συνεχάρη τον Α/ΓΕΣ και τους άντρες των Ειδικών Δυνάμεων, για την ετοιμότητα, τον επαγγελματισμό και την αποφασιστικότητα τους.

Στη φωτογραφία η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά. ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος και ο Γενικός Γραμματέας του Ιρακινού ΥΠΕΘΑ, Στρατηγός Mohan Hafith Fahad Al – Frage στο ΚΕΕΔ. (Φωτ: ΥΠΕΘΑ)

Απευθυνόμενη στον Γενικό Γραμματέα του Ιρακινού Υπουργείου Άμυνας, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλει το Ιράκ, να ξεπεράσει τα δεινά του πολέμου.

Φωτογραφία απο την επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) (Φωτ: ΥΠΕΘΑ)

«Είχατε τη δυνατότητα να διαπιστώσετε την εμπειρία, την ικανότητα και την τεχνογνωσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να εκπαιδεύσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράκ», σημείωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η ΑΝΥΕΘΑ κατά την επίσκεψη της στο ΚΕΕΔ παρακολούθησε δραστηριότητες Τμημάτων του Μηχανικού, ειδικευμένων στην Εξουδετέρωση Εκρηκτικών Μηχανισμών και Μηχανημάτων. (Φωτ: ΓΕΣ)
Κατά την επίσκεψη της στο ΚΕΕΔ, η ΑΝΥΕΘΑ παρακολούθησε δραστηριότητες Τμημάτων του Μηχανικού, ειδικευμένων στην Εξουδετέρωση Εκρηκτικών Μηχανισμών και Μηχανημάτων. (Φωτ: ΓΕΣ)
Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων επιδεικνύουν τον εξοπλισμό τους. (Φωτ: ΓΕΣ)
Άνδρας των Ειδικών Δυνάμεων επιδεικνύει τον εξοπλισμό του. (Φωτ :ΓΕΣ)
Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων εκτελούν ταχεία καταρρίχηση, με τεχνική Fast Rope, από μεταφορικό ελικόπτερο τύπου UH-1H. (Φωτ: ΓΕΣ)
Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων πραγματοποιούν αμφίβια καταδρομική απόβαση με φουσκωτές λέμβους. (Φωτ: ΓΕΣ)
Μετα την ταχεία καταρρίχηση απο το ελικόπτερο UH-1H οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων εκτελούν κατάληψη τοποθεσίας. (Φωτ: ΓΕΣ)
Επίδειξη τμημάτων του Μηχανικού, ειδικευμένων στην Εξουδετέρωση Εκρηκτικών Μηχανισμών και Μηχανημάτων. (Φωτ: ΓΕΣ)
Επίδειξη των Τμημάτων του Μηχανικού, ειδικευμένων στην Εξουδετέρωση Εκρηκτικών Μηχανισμών και Μηχανημάτων. (Φωτ: ΓΕΣ)
Ερπυστριοφόρο Μηχάνημα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. (Φωτ: ΓΕΣ)
Τμήμα του Μηχανικού, ειδικευμένου στην Εξουδετέρωση Εκρηκτικών Μηχανισμών και Μηχανημάτων. (Φωτ: ΓΕΣ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

5 Απαντήσεις

 1. ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΕΝΞ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ EOD KAI TOY C-IED, EYTYXΩΣ KAI ME TON AΝΑΛΟΓΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ [ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ … ΤΕΛΙΚΑ]. ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΧΟΛΕΙΟ EOD ME ΠΥΡΗΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΟD TOY ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ!

  1. Τους άνδρες του ΤΕΝΞ, τους θυμάμαι, από τη θητεία μου, στις εκκαθαρίσεις ναρκοπεδίων στον Εβρο και στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, δεν ήξερα πως διαθέτουν τέτοιου είδους εξοπλισμό και εκπαίδευση.
   Μπράβο!

   1. ΠΛΕΟΝ 1 ΛΟΧΟΣ ΤΟΥ ΤΕΝΞ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΧΟΣ EOD ME TON ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ: http://www.army.gr/default.php?pname=sub_DMX_sxoleio_EODCIED&la=1. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ!

 2. Πολύ σημαντική ἡ ἁποστολή του Μηχανικοῦ,ἀντίθετα ἀπ΄ ὅτι νομίζει το εὐρύ κοινό,ἀλλά και πολύ ἄχαρη.
  Και ἡ σκληρή πραγματικότητα εἶναι ὅτι με ἐξαίρεση το ΤΕΝΞ,το ΜΧ ἀντιμετωπίζει σοβαρές ἐλλείψεις σε ὑλικό ἐφόδου,ὅπως ΤΟΜΜΧ,προστατευμένους προωθητές γαιῶν,και προκατασκευασμένους διαδρόμους,ἑνώ στο ὑλικό γεφυροσκευῆς ἡ κατάσταση κρίνεται ἰκανοποιητική,ἀλλά ὅχι ἐξαιρετική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.