Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 120 ΠΕΑ -πεταξε με Τ-2Ε Buckeye

Δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-2E Buckeye της 363 Μοίρα Εκπαιδεύσεως Αέρος (363 ΜΕΑ). Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί. Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου (Φωτ: ΓΕΑ)

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) Υποπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, υποδέχθηκε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος/Αεροπορική Βάση Καλαμάτας.

Φωτογραφία απο την επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 120 ΠΕΑ. (Φωτ: ΓΕΑ)

Ο Διοικητής της Πτέρυγας, Σμήναρχος (Ι) Γρηγόριος Δημακογιάννης, ενημέρωσε τον κ. Αρχηγό για την αποστολή και το έργο της Μονάδας.

Έτοιμοι για απογείωση. (Φωτ: ΓΕΑ)

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Αρχηγός επισκέφθηκε το Ground Basic Training System των αεροσκαφών Τ-6, τις εγκαταστάσεις της Μονάδας και μίλησε στο προσωπικό ενώ στη συνέχεια μαζί με τον Διοικητή ΔΑΕ πραγματοποίησαν πτήση με αεροσκάφη Τ-2.

Φωτογραφία απο την επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 120 ΠΕΑ. (Φωτ: ΓΕΑ)
Ο Αρχηγός ΓΕΑ στο κάθισμα αεροσκάφους T-2E Buckeye.(Φωτ: ΓΕΑ)
Το T-2E Buckeye είναι Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος. (Φωτ: ΓΕΑ)
Ζεύγος T-2E Buckeye ετοιμάζεται για απογείωση. (Φωτ: ΓΕΑ)
Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί. (Φωτ: ΓΕΑ)
Μετα την πτήση, ο Α/ΓΕΑ αποβιβάζεται από το αεροσκάφος. (Φωτ: ΓΕΑ)
Ο Α/ΓΕΑ ανταλλάσσει χειραψία με τον Διοικητή της 120 ΠΕΑ Σμήναρχο (Ι) Γρηγόριο Δημακογιάννη. (Φωτ: ΓΕΑ)
O A/ΓΕΑ ανταλλάσσει χειραψία με το Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) Υποπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, (Φωτ: ΓΕΑ)
Φωτογραφία απο την επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 120 ΠΕΑ. (Φωτ: ΓΕΑ)
Ο Α/ΓΕΑ ανταλλάσσει χειραψία με τον πιλότο του Τ-2 Buckeye. (Φωτ: ΓΕΑ)
Ο Α/ΓΕΑ παρέλαβε αναμνηστικό για την επίσκεψη του στην 120 ΠΕΑ. (Φωτ: ΓΕΑ)
Αναμνηστική φωτογραφία του Α/ΓΕΑ και Διοικητή ΔΑΕ με τους πιλότους των T-2E Buckeye. (Φωτ: ΓΕΑ)
Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης. Οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν. (Φωτ: ΓΕΑ)
Ο Α/ΓΕΑ στον εξομοιωτή πτήσης. (Φωτ: ΓΕΑ)
Ο Α/ΓΕΑ ομιλεί σε στελέχη της 120 ΠΕΑ. (Φωτ: ΓΕΑ)
Στελέχη της 120 ΠΕΑ. (Φωτ: ΓΕΑ)
H 120 Πτέρυγα Εκπάιδευσης Αέρος βρίσκεται στην Καλαμάτα. Η αποστολή της Μονάδας είναι, να παρέχει Πτητική Εκπαίδευση σε Ικάρους και Ανθυποσμηναγούς, με σκοπό να τους προετοιμάσει και καταστήσει ικανούς Ιπταμένους ώστε να αναλάβουν καθήκοντα και ευθύνες ως Ιπτάμενοι πολεμικών αεροσκαφών. (Φωτ: ΓΕΑ)
Ο Α/ΓΕΑ παρέλαβε αναμνηστική πλακέτα από το Διοικητή της 120 ΠΕΑ. (Φωτ: ΓΕΑ)
Η Μονάδα είναι οργανωμένη σύμφωνα με την τυπική οργάνωση Μονάδων που ανήκουν στη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ). Στη δύναμή της ανήκουν οι ακόλουθες Ιπτάμενες Μοίρες: 361 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος. 362 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος. 363 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος. 364 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος (Φωτ: ΓΕΑ)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.