Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ)

Αναμνηστική φωτογραφία του Α/ΓΕΕΘΑ με τους απόφοιτους της 1ης /12 Μικτής Σειράς Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) και Σειράς Τ-2Ε (Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ)

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε πως την 16 Νοεμβρίου 2012, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος επισκέφθηκε το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας όπου τον υποδέχτηκε ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Σκοπός της επίσκεψης του Α/ΓΕΕΘΑ ήταν η απονομή πτυχίων στους απόφοιτους της 1ης /12 Μικτής Σειράς Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) και Σειράς Τ-2Ε. (Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ)

Τα πτυχία στους σαράντα δύο (42) εκπαιδευόμενους (40 από την Πολεμική Αεροπορία και 2 από το Στρατό Ξηράς) επέδωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Ο Αρχηγός μετέβη στην Ανδραβίδα με αεροσκάφος ΕΜΒ-145Η AEW&C (ΑΣΕΠΕ) από το οποίο και παρακολούθησε την τελική συνδυασμένη αεροπορική αποστολή διπλής ενεργείας, του προγράμματος εκπαίδευσης των αποφοίτων.

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας η τελετή απονομής των πτυχίων αποφοίτησης της 1/12 Σειράς Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ). (Φωτογραφία: ΓΕΑ)

Στη Μικτή Σειρά ΣΟΤ και Τ-2 παρέχεται προκεχωρημένη εκπαίδευση σε στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς, τόσο σε Ιπτάμενους όσο και σε άλλες ειδικότητες που σχετίζονται άμεσα με τις επιχειρήσεις, όπως Ελεγκτές Αεράμυνας, Αμύνης Αεροδρομίων και Πληροφοριών.

Η συνολική διάρκεια κάθε Σειράς είναι τρεις μήνες. Αρχικά παρέχεται η απαραίτητη θεωρητική εκπαίδευση με σκοπό στη συνέχεια οι σπουδαστές να κριθούν ικανοί να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερα απαιτητική πρακτική εκπαίδευση, που περιλαμβάνει σχεδίαση και εκτέλεση αποστολών, αποκορύφωμα των οποίων αποτελούν οι σχηματισμοί Σύνθετων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Composite Air Operation – COMAO).

Τελετή Αποφοίτησης της 1/12 Μικτής Σειράς ΣΟΤ και Τ-2 (Φωτογραφία: ΓΕΑ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.