Επίσκεψη αρχηγού ενόπλων δυνάμεων της Αυστρίας στην Κύπρο

Cyprus_ΑΥΣΤΡΙΑ

Ο Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστρίας, Στρατηγός Othmar Commenda, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, από 12 έως 14 Μαρτίου 2018.

Την Τρίτη 13 Μαρτίου επισκέφθηκε το ΓΕΕΦ όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης και στη συνέχεια είχαν κατ’ ιδίαν συζήτηση όπου αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε σύντομη ενημέρωση για την ιστορία, την αποστολή και το έργο της Εθνικής Φρουράς, την παρούσα κατάσταση του κυπριακού θέματος αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις στο γεωπολιτικό και ενεργειακό περιβάλλον. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών σχετικά με θέματα υλοποίησης της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών και διερευνήθηκαν τρόποι ενίσχυσής της.

 Επίσκεψη Αρχηγού του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστρίας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Στρατηγός Commenda επισκέφθηκε και κατάθεσε στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ενώ προέβηκε και στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των 3 Αυστριακών μελών της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ, στην περιοχή της Κόση, οι οποίοι σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος κατά την τούρκικη εισβολή το 1974.

Επιπλέον, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» όπου του έγινε ενημέρωση για το έργο, τις δυνατότητες και τις δραστηριότητες της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς ενώ περιηγήθηκε στους χώρους και τις εγκαταστάσεις της Βάσης.

Τέλος, στο πλαίσιο του πολιτιστικού και ιστορικού προγράμματος επισκέφθηκε το ιστορικό κέντρο της πόλης της Λευκωσίας.

Επίσκεψη Αρχηγού του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της ΑυστρίαςΕπίσκεψη Αρχηγού του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της ΑυστρίαςΕπίσκεψη Αρχηγού του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της ΑυστρίαςΕπίσκεψη Αρχηγού του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της ΑυστρίαςΕπίσκεψη Αρχηγού του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της ΑυστρίαςΕπίσκεψη Αρχηγού του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστρίας

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.