Επίσκεψη αρχηγού ενόπλων δυνάμεων της Γεωργίας στην Ελλάδα (φωτ)

Στις 14 και 15 Μαρτίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Γεωργίας, Major General Vladimer Chachibaia, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ. Η επίσημη τελετή υποδοχής του Major General Vladimer Chachibaia έλαβε χώρα την Πέμπτη 15 Μαρτίου στο Στρατόπεδο “ΠΑΠΑΓΟΥ”.

Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκε το ευρύτερο περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Συζητήθηκε επίσης, η υφιστάμενη, διμερής στρατιωτική συνεργασία, και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της στους τομείς της ατομικής, ακαδημαϊκής και επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας στην Ελλάδα

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στις τοποθετήσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι:

  • Το ευμετάβλητο σύγχρονο περιβάλλον απειλών, απαιτεί την ευρύτερη δυνατή ανάπτυξη διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων ασφαλείας.
  • Οι Ελληνικές ΕΔ προωθούν και πραγματοποιούν ευρύ πλέγμα διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Απτό παράδειγμα αυτών των συνεργασιών αποτελεί η πολυεθνική άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ 2018”, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ελλαδικό χώρο.
  • Η συμμετοχή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας σε εκπαιδευτικά προγράμματα των Ελληνικών ΕΔ (Παραγωγικές Σχολές, ΚΕΝΑΠ, ΠΚΕΕΥΕ) καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.
  • Οι Τουρκικές ΕΔ επιδεικνύουν συνεχή παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο, η οποία αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα από τις Ελληνικές ΕΔ.

Ο Α/ΓΕΕΔ Γεωργίας κατά την παραμονή του στο ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε επιπρόσθετα για την εθνική αμυντική πολιτική της Ελλάδας καθώς και για τα μείζονα θέματα και προτεραιότητες των Ελληνικών ΕΔ, ενώ συναντήθηκε και με τους τέσσερις Γεωργιανούς σπουδαστές που φοιτούν στη ΣΣΕ και στη ΣΜΥΝ.

Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας στην Ελλάδα

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ο Major General Vladimer Chachibaia, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στη Νέα Πέραμο, όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση, λειτουργία και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές του.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Γεωργιανός Αρχηγός επισκέφθηκε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Πολεμικό Μουσείο.

Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας στην ΕλλάδαΕπίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας στην ΕλλάδαΕπίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας στην ΕλλάδαΕπίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας στην ΕλλάδαΕπίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας στην ΕλλάδαΕπίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας στην ΕλλάδαΕπίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας στην ΕλλάδαΕπίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας στην ΕλλάδαΕπίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας στην Ελλάδα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.