Επίσκεψη Διοικητού 6ου Στόλου Πολεμικού Ναυτικού Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. (ΓΕΝ)

Συμφωνία για κατασκευή σταθμού μετρήσεων μαγνητικού πεδίου (Deep Water Degaussing Facility) στο Ναύσταθμο Κρήτης υπέγραψε ο διοικητής του αμερικανικού 6ου Στόλου αντιναύαρχος James Foggo με τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη

Μια σημαντική συμφωνία για την κατασκευή σταθμού μετρήσεων μαγνητικού πεδίου (Deep Water Degaussing Facility) στο Ναύσταθμο Κρήτης υπέγραψε ο διοικητής του αμερικανικού 6ου Στόλου αντιναύαρχος James Foggo με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη.

Αριστερά ο διοικητής του αμερικανικού 6ου Στόλου αντιναύαρχος James Foggo ΙΙΙ USN και δεξιά ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ. (ΓΕΝ)

Ο συγκεκριμένος σταθμός μετρήσεων μαγνητικού πεδίου θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου με κονδύλια που θα διατεθούν από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό και το κόστος υπολογίζεται περίπου στα τρία εκατ. ευρώ. Οι εργασίες για την κατασκευή του «Deep Water Degaussing Facility» στο ναύσταθμο της Κρήτης αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα προκειμένου οι εγκαταστάσεις του σταθμού μετρήσεων μαγνητικού πεδίου να είναι έτοιμες και λειτουργικές σε περίπου ένα χρόνο.

Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία θα έχουν την πρώτη προτεραιότητα για την χρήση του σταθμού όπου θα γίνεται μέτρηση της «μαγνητικής υπογραφής» των πολεμικών πλοίων. Η συμφωνία αναφέρει ότι δεύτερος προτιμώμενος χρήστης του σταθμού μετρήσεων μαγνητικού πεδίου θα είναι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και ακολούθως τις υπηρεσίες των νέων εγκαταστάσεων θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα πολεμικά πλοία άλλων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Ο διοικητής του 6ου Στόλου των ΗΠΑ επισκέφθηκε την Αθήνα το διήμερο 22 και 23 Φεβρουαρίου 2016 και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ελληνική πρωτεύουσα συναντήθηκε με τον αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση του διοικητή του αμερικανικού 6ου Στόλου αντιναυάρχου James Foggo ΙΙΙ USN με τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ.[

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: