Επίσκεψη εκπροσώπου ECHO της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ

Αναμνηστική φωτογραφία του Διοικητή του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ με τον Εκπρόσωπο του ECHO. (ΓΕΕΘΑ)

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014, ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοηθείας και Πολιτικής Προστασίας (ECHO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Yves Dussart πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ), όπου και ενημερώθηκε για την αποστολή, τις δυνατότητες και τις πρόσφατες δραστηριότητες του Κέντρου.

Μετά την έγκριση της συνθήκης της Λισσαβόνας, η ΕΕ διαθέτει συντρέχουσα αρμοδιότητα κατ’ εξαίρεση σε θέματα ανθρωπιστικής δράσης, μπορεί, δηλαδή, να οργανώνει επιχειρήσεις και να χαράσσει πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμπληρώνοντας τις επιχειρήσεις και την πολιτική των κρατών μελών. Ο καλός συντονισμός των ευρωπαϊκών και εθνικών δράσεων διασφαλίζεται από την Επιτροπή. (ΓΕΕΘΑ)

Η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας (ECHO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αρμόδια για την παροχή βοήθειας προς θύματα κρίσεων ή φυσικών ή ανθροπογενών καταστροφών ακόμη και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.