Επίσκεψη Ν. Δένδια στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών – Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ)

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών - Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) και στον χώρο που παραχωρεί η ΠΑ στον Δήμο Γλυφάδας για την κατασκευή δημοτικού κοιμητηρίουΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε την Παρασκευή (16.01.2015) το απόγευμα επίσκεψη στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών – Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του εργοστασίου και στη συνέχεια τόνισε:

«Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να σας διατυπώσω τις ευχές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, όπως και είναι κύριε Διοικητά εξαιρετικά ενδιαφέρον το ότι μου κάνατε μία ενημέρωση την οποία θα μπορούσε να την κάνει στέλεχος υψηλής τεχνολογίας επιχείρησης προς ενδιαφερόμενο για την δραστηριότητά της.

Το γεγονός ότι κοστολογείτε και τους πόρους που χρειάζονται για να παραχθεί το αποτέλεσμα, υποδηλώνει μια αντίληψη, η οποία αν επικρατήσει, αν μπορέσουμε και επικρατήσει, στο σύνολο του παραγομένου έργου των Ενόπλων Δυνάμεων, θα έχουμε θεαματικά αποτελέσματα.

Είναι βέβαιο ότι οι γυναίκες και οι άντρες της Πολεμικής Αεροπορίας και γενικά των Ενόπλων Δυνάμεων, κάνουν εξαιρετική δουλειά στον τομέα ευθύνης τους. Απεδείχθη άλλωστε στο τελευταίο επεισόδιο του Norman Atlantic, όπου αν δεν ήταν οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ξέρω πόσα περισσότερα θύματα θα είχαμε θρηνήσει.Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών - Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) και στον χώρο που παραχωρεί η ΠΑ στον Δήμο Γλυφάδας για την κατασκευή δημοτικού κοιμητηρίου

Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν σε ορισμένα θέματα ελλείψεις, υπό την έννοια ότι πρέπει και εμείς να περάσουμε, σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε μια νέα φιλοσοφία. Σε διαφορετική αντίληψη των λύσεων και των ανθρωπίνων και των υλικών πόρων ώστε να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα. Υπήρχαν εποχές κυρίες και κύριοι που τα χρήματα θεωρούσαμε ότι υπάρχουν σε αφθονία, βεβαίως αυτό αποτελούσε πλάνη, όπως απεδείχθη αργότερα.

Εν πάση περιπτώσει όμως τώρα, η Πατρίδα οφείλει να συνεχίσει να έχει Ένοπλες Δυνάμεις, διατηρώντας δεδομένο τον στόχο της προάσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας με πολύ λιγότερα χρήματα. Αυτό δεν σημαίνει με κανένα τρόπο ότι θα το κάνουμε με λιγότερη αποτελεσματικότητα και επιτυχία.Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών - Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) και στον χώρο που παραχωρεί η ΠΑ στον Δήμο Γλυφάδας για την κατασκευή δημοτικού κοιμητηρίου

Τα χρόνια αυτά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αποδίδουν το ίδιο αποτέλεσμα με πολύ λιγότερους πόρους. Έχουμε μάθει να αξιοποιούμε παλαιότερα συστήματα, να επισκευάζουμε πράγματα που παλαιότερα εγκαταλείπονταν, να εφευρίσκουμε λύσεις, εκεί που προηγουμένως δηλώναμε αδυναμία και αγοράζαμε και εισάγαμε προϊόντα.

Για αυτό θέλω να σας πω ότι αισθάνθηκα εξαιρετικά καλά σήμερα και ήθελα να σας το πω δημοσίως, υπό μορφή επαίνου».Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών - Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) και στον χώρο που παραχωρεί η ΠΑ στον Δήμο Γλυφάδας για την κατασκευή δημοτικού κοιμητηρίου

Στην συνεχεία, ο κ. Δένδιας συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γεώργιο Παπανικολάου και τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο, μετέβη στον χώρο που θα παραχωρήσει η Πολεμική Αεροπορία για την κατασκευή δημοτικού κοιμητηρίου. ύστερα από την τροπολογία που κατέθεσε και ψηφίστηκε στη Βουλή, δίνοντας έτσι λύση σε ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα.Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών - Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) και στον χώρο που παραχωρεί η ΠΑ στον Δήμο Γλυφάδας για την κατασκευή δημοτικού κοιμητηρίου

Ο Υπουργός δήλωσε για το ζήτημα:

«Κυρίες και κύριοι,

Ο Δήμος που φιλοξενεί εδώ την Πολεμική Αεροπορία, είχε μια τεράστια ανάγκη, η οποία αφορούσε την κοινωνία, ως προς τη συνολική αντίληψη και φιλοσοφία που έχουμε εμείς, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, για το ζην και για το απέρχεσθαι. Δεν επρόκειτο περί μιας απλής χωροταξικής ελλείψεως.

Σε αυτήν την ανάγκη ήλθε αρωγός η Πολεμική Αεροπορία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως είχε υποχρέωση. Απευθυνόμαστε στη συγκεκριμένη κοινωνία με το δεδομένο τρόπο αντίληψης των πραγμάτων.Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών - Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) και στον χώρο που παραχωρεί η ΠΑ στον Δήμο Γλυφάδας για την κατασκευή δημοτικού κοιμητηρίου

Είμαι εξαιρετικά περήφανος για αυτό Σεβασμιότατε, διότι επί των ημερών μου το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χάρη στις ενέργειες της φυσικής ηγεσίας, μπόρεσε να δώσει λύση στο πρόβλημα. Η Πολεμική Αεροπορία, Σεβασμιότατε, χρειάζεται την αγάπη σας. Ευχαριστούμε για την εκδήλωση ευγνωμοσύνης αλλά ήταν μία πράξη οφειλόμενη στην κοινωνία.Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών - Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) και στον χώρο που παραχωρεί η ΠΑ στον Δήμο Γλυφάδας για την κατασκευή δημοτικού κοιμητηρίου

Ο κύριος Αρχηγός -και θέλω να το πω μπροστά του- καθώς και οι επιτελείς του συνήργησαν τα μάλα. Είμαι ευτυχής που η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων -θα ευχόταν κανείς, όλη η Βουλή, αλλά ορισμένοι εξ ημών είχαν άλλες αντιλήψεις, εν πάση περιπτώσει αυτό είναι σεβαστό- εδέχθη την πρόταση την οποία διατύπωσα και ψήφισε την συγκεκριμένη διάταξη, η οποία μας επιτρέπει να είμαστε εδώ και να προσφέρουμε προς την κοινωνία του τόπου που φιλοξενεί το ΕΤΗΜ».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

  1. Στην πρωτη φωτο(στο μεσαιο κομαντο της αεροποριας) η γεμιστηρα απο το Γ3(Ελληνιστι G3)εχει αυνηθιστα μεγαλη κλιση σε σχεση με το οπλο,σαν να ειναι ετοιμη να πεσει:

  2. Το ΚΕΤΑ-ΕΤΗΜ αποτελει εναν σημαντικο πολλαπλασιαστη ισχυος για την ΠΑ. Ειναι χαρακτηριστικο οτι ουτε μια φωτογραφια του εσωτερικου του ή των εργαζομενων αποδεσμευτηκε. Οσο για το …νεκροταφειο εντος των οριων της μοναδας, ελπιζω να μην ειναι το γνωστο ξεφραγο αμπελι που οποιος θελει μπαινει οπως τα αλλα.
    “κομαντο της αεροποριας”? Τι ειν’τουτο παλι???

    1. Τους μπατσηδες μπρε,ετσι τους λεμε.Οταν εμεις ειχαμε τις απλες μπλε στολες,αυτοι ειχαν τις παραλλαγες.Τωρα βεβαια πιθανον να φορανε ολοι την στολη με την παραλλαγη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.