Επίσκεψη του Αεροπορικού Ακολούθου των ΗΠΑ και των Διοικητών των 352SOG και 321STS στη ΔΑΥ

Παρουσίαση του V-22 Osprey στο Διοικητή της ΔΑΥ Υποπτέραρχο (Ι) Βασίλειο Βρεττό. (Πολεμική Αεροπορία)

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Βρεττός, υποδέχθηκε στη ΔΑΥ τον Αεροπορικό Ακόλουθο των Ηνωμένων Πολιτειών (US Air Attaché ), Colonel Michael Sneeder, καθώς και τους Διοικητές της 352 Special Operations Group (SOG), Colonel Christopher J. Ireland και της 321 Special Tactics Squadron (STS), Lieutenant Colonel Travis Woodward, στο πλαίσιο της άσκησης “Cascade Gambit” μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας – ΗΠΑ.  

Επίσκεψη του Α/Α των ΗΠΑ και των Διοικητών των 352SOG και 321STS στη ΔΑΥ. (Πολεμική Αεροπορία)

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αναλύθηκαν τα οφέλη τής συγκεκριμένης συνεκπαίδευσης.

Επίσκεψη του Α/Α των ΗΠΑ και των Διοικητών των 352SOG και 321STS στη ΔΑΥ. (Πολεμική Αεροπορία)

Ακολούθως, επισκέφθηκαν τη στατική έκθεση αεροσκαφών V-22 Osprey, στην 112 Πτέρυγα Μάχης, συνοδευόμενοι από τον Διοικητή της Πτέρυγας, Σμήναρχο (Ι) Λάζαρο Μαντούβαλο.

Επίσκεψη του Α/Α των ΗΠΑ και των Διοικητών των 352SOG και 321STS στη ΔΑΥ. (Πολεμική Αεροπορία)
Επίσκεψη του Α/Α των ΗΠΑ και των Διοικητών των 352SOG και 321STS στη ΔΑΥ. (Πολεμική Αεροπορία)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

 1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΞ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΝΕΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΠΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.
  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΈΚΑΝΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ!!!

  1. Ορμώμενος απο την πρό μηνός ΝΑΤΟική πιστοποίηση του ΚΕΝΑΠ, πιστεύω πως ήρθε η ώρα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΚΕΝΑΠ πολλά κέντρα εφαρμογής όπλων του ΕΣ.
   Η ηγεσία των ΕΔ, πάντα με την υποστήριξή της πολικής, έχει καταλάβει πως με την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, προτύπων ΝΑΤΟ, ανυψώνεται η Ελλάδα διεθνώς, αλλά υπάρχουν και μεγάλα οικονομικά οφέλη.

 2. Συμφωνώ απολύτως. Το ΚΕΝΑΠ πρωταρχικά αλλά και το ΠΚΕΕΥΕ αποτελούν τα πρεσβευτής της στρατιωτικής μας εκπαίδευσης, όχι μόνο στο ΝΑΤΟ αλλά και σε τρίτες χώρες. Τα τελευταία χρόνια, δειλά-δειλά, άρχισαν οι οργανωμένες εκπαιδεύσεις με τμήματα χωρών (πχ Κατάρ) τόσο στο Στρατό, όσο και στην Αεροπορία. Στις δικές μας ΕΕΔ, πάντως πιστεύω ότι δεν έχει αξιοποιηθεί στο έπακρο, η επί πολλά χρόνια παραγωγή αλλοδαπών Αξιωματικών από τις δικές μας παραγωγικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΝΔ και ΣΙ).

  1. Οι οποίοι αλλοδαποί αξιωματικοί είναι και οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας στις χώρες τους.
   Είμαι αισιόδοξος πως, σύντομα, πολλές χώρες εκτός του Κατάρ, θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παροχή εκπαίδευσης από τις ΕΕΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.