Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου σε Φυλάκια Ακριτικών Νησιών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) στο πλευρό των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και των στρατευσίμων που υπηρετούν τη θητεία τους στα φυλάκια των μικρονησίδων της Δωδεκανήσου, βρέθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ανάμεσα στους άντρες του Φυλακίου Φαρμακονησίου. (Πηγη: ΥΠΕΘΑ)

Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο, τον Διοικητή της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγο Ευστάθιο Πανυτσίδη και τον Διοικητή της 80 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ) Ταξίαρχο Βασίλειο Μπαλντούμη, ο Υπουργός επισκέφθηκε τα φυλάκια στις νήσους Ψέριμο, Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι. Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος αφουγκράστηκε τα προβλήματα των στρατευσίμων που υπηρετούν εκεί που -όπως τόνισε- χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ενημερώνεται από τον Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Βασίλειο Μπαλντούμη στο Φυλάκιο Φαρμακονησίου. (Πηγή: ΥΠΕΘΑ)

Πρώτος σταθμός του Υπουργού και της Στρατιωτικής Ηγεσίας ήταν το ακριτικό φυλάκιο στην Ψέριμο, όπου συνομίλησε με τους στρατεύσιμους τονίζοντάς τους τη σημαντική αποστολή που επιτελούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα την υπερηφάνεια που νιώθει η Πολιτεία, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και η Στρατιωτική Ηγεσία γι’ αυτούς. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά την ενημέρωση από τον επικεφαλής του φυλακίου, ζήτησε να καταγραφούν όλες οι ανάγκες για την καλύτερη διαβίωση των στρατιωτών.

Στην Ψέριμο, που είναι και το μόνο κατοικήσιμο νησί, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους λιγοστούς κατοίκους του ακριτικού νησιού οι οποίοι, του επισήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως τους χειμερινούς μήνες.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το φυλάκιο στην Καλόλιμνο. Και εκεί διαπίστωσε το υψηλό ηθικό αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχει τους άνδρες του φυλακίου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ενημερώνεται από τον επικεφαλής του Φυλακίου Ψερίμου. (Πηγή: ΥΠΕΘΑ)

Τελευταίος σταθμός του κ. Παναγιωτόπουλου ήταν το φυλάκιο στο Φαρμακονήσι το οποίο βρίσκεται κοντά στη Λέρο. Και εκεί ο κ. Υπουργός περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του φυλακίου, συνομίλησε με τους στρατεύσιμους και ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Αξιωματικό για την αποστολή που επιτελούν. Αμέσως μετά και συνοψίζοντας τις επισκέψεις του στα τρία φυλάκια, δήλωσε:

«Από την έδρα της ταξιαρχίας στο νησί της Κω, βρεθήκαμε στις μικρονησίδες του γύρω νησιωτικού συμπλέγματος, στην Ψέριμο, στην Καλόλιμνο και τώρα εδώ στο Φαρμακονήσι για να επιθεωρήσουμε τις Στρατιωτικές Φρουρές και να σφίξουμε το χέρι των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών και των στρατευσίμων, των παιδιών μας, που υπηρετούν εδώ τη θητεία τους και φυλάνε τη μεθόριο της Ελλάδας. Στα παιδιά αυτά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Από τα παιδιά αυτά παίρνουμε ένα μήνυμα, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αφοσιωμένες πλήρως στο καθήκον τους. Στο καθήκον που τους έταξε η Πατρίδα, το Έθνος και ο Ελληνικός Λαός. Για να μπορούμε όλοι ασφαλείς και απερίσπαστοι να επιδοθούμε στη μεγάλη προσπάθεια, στη μεγάλη Εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.