Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου σε ΑΤΑ, 1η Στρατιά , ΕΚΑΕ και 111 ΠΜ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε χθες την έδρα της  1ης Στρατιάς στη πόλη της Λάρισας,
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε χθες την έδρα της 1ης Στρατιάς στη πόλη της Λάρισας (Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ)

Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012, ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε την έδρα της 1ης Στρατιάς στη πόλη της Λάρισας, καθώς και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και την 110 Πτέρυγα Μάχης που βρίσκονται στην ίδια πόλη. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις μοίρες πολεμικών αεροσκαφών της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας.

Σε κάθε έναν από τους προορισμούς του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από την ηγεσία των Επιτελείων και από τους κατά τόπους Διοικητές για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς τους, ενώ είχε συναντήσεις και προσωπική επικοινωνία με μεγάλη ομάδα χειριστών πολεμικών αεροσκαφών F16, τόσο στη 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όσο και στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο.

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στο ΑΤΑ, στο ΕΚΑΕ, στην 110 ΠΜ και στην 111 ΠΜ
Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στο ΑΤΑ, στο ΕΚΑΕ, στην 110 ΠΜ και στην 111 ΠΜ (Φωτογραφία: ΓΕΑ)

Κατά την επίσκεψή του συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Μ. Κωσταράκο , τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Κ. Ζιαζιά και τον αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Α. Τσαντηράκη.

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στο ΑΤΑ, στο ΕΚΑΕ, στην 110 ΠΜ και στην 111 ΠΜ
Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στο ΑΤΑ, στο ΕΚΑΕ, στην 110 ΠΜ και στην 111 ΠΜ (Φωτογραφία: ΓΕΑ)

Στις ομιλίες του προς το προσωπικό των Μονάδων ο κ. Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Ο λαός μας και η χώρα μας βρίσκονται σήμερα και δοκιμάζονται σε συνθήκες ενός διαφορετικού ιδιότυπου οικονομικού πολέμου. Δεν είναι ο πόλεμος αυτός αντίστοιχος με εκείνους που είχαν διεξαχθεί τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έχει στρατιωτικές επιχειρήσεις. Είναι οικονομικός πόλεμος. Έχει τη δική του ιδιαιτερότητα και ιδιομορφία, αλλά προκαλεί δεινά, προκαλεί θύματα, προκαλεί προβλήματα για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τους βαλκανικούς πολέμους του 1912, κατά τους οποίους η τότε μικρή Ελλάδα , σε πείσμα της βαριάς ήττας του 1897 που είχε προηγηθεί, όχι μόνο κατάφερε ν’ ανακάμψει, αλλά πέτυχε να νικήσει και να διπλασιαστεί σε έκταση.

Κατά τον ίδιο τρόπο, κάτω από άλλες συνθήκες, σε έναν διαφορετικό αυτή τη φορά πόλεμο, θεωρώ ότι μπορούμε και πάλι να καταφέρουμε μπορούμε να νικήσουμε, να ανακάμψουμε, να ανασυγκροτηθούμε, να βγούμε μπροστά…

…Σε ό,τι αφορά την οικονομία έχουμε ανηφόρα μπροστά μας, αλλά εφόσον είμαστε ενωμένοι, εφόσον ομονοούμε, εφόσον η χώρα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες με ένα Εθνικό σχέδιο σωτηρίας, συγκροτημένο, μελετημένο με δυνατότητα άμεσης εφαρμογής, το οποίο θα συνδυάζει μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, θα συνδυάζει γενναίες και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με μέτρα για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, τότε ναι, μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα.

Και ένα τέτοιο σχέδιο έχει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν αυτή την Κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας. Μια Κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας, που ανεξάρτητα από το ποιοι θα της δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης μεθαύριο στη Βουλή, αγκαλιάζει όλο τον Ελληνικό λαό, όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες χωρίς καμιά εξαίρεση…

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχετε ανθρώπους που σας σκέφτονται, σας τιμούν, σας σέβονται και σας πονάνε. Και καταλαβαίνουν τι βάρος σηκώνετε εσείς και οι δικές σας οικογένειες αυτή τη δύσκολη περίοδο, που η πατρίδα μας περνάει ανάμεσα σε συμπληγάδες.

Δεν θα μοιράσω υποσχέσεις, να σας πω «θα σας κάνουμε το ένα ή το άλλο». Αφήστε με να δουλέψω για εσάς, να προσπαθήσω για εσάς και μαζί με τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς, μαζί με ολόκληρη τη Βουλή των Ελλήνων και βεβαίως μαζί με την άξια ηγεσία σας, να μπορέσουμε να επιτυγχάνουμε κάτι θετικό από μήνα σε μήνα.

Πρώτον, το να μην υπάρξουν άλλες περικοπές. Να αγωνιστούμε γι’ αυτό και να το πετύχουμε. Να το κλειδώσουμε πρώτα αυτό , γιατί είναι το πρώτο μεγάλο ζητούμενο. Και από εκεί και πέρα, σιγά-σιγά να προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε βήμα-βήμα πράγματα που έχουν χαθεί μέχρι σήμερα, από τη στιγμή που η οικονομία θ’ αρχίσει ν’ ανακάμπτει .

Έχω δώσει από την πρώτη στιγμή εντολή να ρίξουμε πολύ μεγάλο βάρος στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών. Δηλαδή στην ενίσχυση της κοινωνικής υποδομής, της υποδομής κοινωνικής προστασίας σε όλο το σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Να μπορέσουμε να στεγάσουμε ακόμη περισσότερες οικογένειες δικές σας για να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες και εσείς προσωπικά με τα έξοδα στέγασης.

Να μπορέσουμε να σιτίζουμε περισσότερο κόσμο. Για να μπορεί να εξοικονομεί κάποια χρήματα για τα παιδιά, για τις ανάγκες των σπουδών ή για τις υπόλοιπες ανάγκες της οικογένειας…

… Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ως έθνος έχουμε περάσει μέσα από τις συμπληγάδες τις Ιστορίας. Όχι μια, αλλά πολύ περισσότερες φορές, αυτές οι συμπληγάδες της Ιστορίας απείλησαν να λειτουργήσουν σαν μυλόπετρες, να μας αλέσουν. Δεν τα κατάφεραν.

Θα αποδείξουμε ότι ως Ελληνικός λαός αντέχουμε στις δοκιμασίες της Ιστορίας και τις ξεπερνάμε. Ναι, έγιναν λάθη από τις πολιτικές ηγεσίες, ναι υπήρξαν παραλείψεις, ναι υπάρχουν ευθύνες για αυτά. Αλλά μπορούμε να ανακάμψουμε, μπορούμε να ανασυγκροτηθούμε.

Κρατήστε την υπερηφάνειά σας άθικτη, κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά. Κρατήστε ψηλά το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Καλή δύναμη σε όλους».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.