Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Ιουλίου επίσκεψη στο Νομό Έβρου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο.

Ο ΑΝΥΕΘΑ επάνω σε άρμα μάχης Leopard 2 HEL ενημερώνεται από το Διοικητή της XXII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και το Διοικητή της 24ης Επιλαρχίας Αρμάτων για το εσωτερικό χώρο του άρματος και συγκεκριμένα για την θέση του Αρχηγού Πληρώματος. (Φωτ: ΓΕΣ)

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τέλεσε τα εγκαίνια 10 νέων διαμερισμάτων ΣΟΑ – ΣΟΜΥ και ΣΟΕΠΟΠ στο Κουφόβουνο, καθώς και 11 διαμερισμάτων ΣΟΑ – ΣΟΕΠΟΠ και της νέας Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς στις Φέρρες.

Φωτογραφία απο την επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ Αθανάσιου Δαβάκη σε παρατηρητήριο του ποταμού Εβρου. (Φωτ: ΓΕΣ)

O κ. Δαβάκης επισκέφθηκε επίσης Φυλάκια και Παρατηρητήρια πλησίον του ποταμού Έβρου, όπου και συνομίλησε με το προσωπικό του Στρατού Ξηράς.

Παρατηρητήριο του ποταμού Εβρου, (Φωτ: ΓΕΣ)

Απευθυνόμενος σε όσους παρέστησαν στην τελετή εγκαινίων των ΣΟΑ-ΣΟΜΥ και ΣΟΕΠΟΠ στο Κουφόβουνο, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Επίσκεψη στο Φυλάκιο 1

«…Θα ήθελα πρώτα από όλα να σας μεταφέρω την ευγνωμοσύνη όχι μόνο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού Έθνους, για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που επιτελείτε σε αυτή την νευραλγική περιοχή της Πατρίδας μας.

Φωτογραφία από την επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αθανασίου Δαβάκη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού. (Φωτ: ΓΕΣ)

Το γεγονός ότι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιώ μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, γίνεται στην καρδιά των Ενόπλων μας Δυνάμεων, δηλαδή στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στον Έβρο, σηματοδοτεί την προτεραιότητα με την οποία προτιθέμεθα να αντιμετωπίσουμε ως πολιτική ηγεσία τα ζητήματα που αφορούν στο Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ΥΦΕΘΑ στους εξομοιωτές βολής Leopard 1 A5 (TFS) στην Αλεξανδρούπολη, ενημέρωνεται σχετικά με την διεξαγωγή άσκησης από τον Διοικητής της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και το Διοικητή του Κέντρου Εξομοιωτών. (Φωτ: ΓΕΣ)

…Έχοντας ενημερωθεί από τη Στρατιωτική Ηγεσία για το υψηλό επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας που έχετε εξασφαλίσει, θα ήθελα να συγχαρώ τόσο εσάς όσο και τους Διοικητές σας για αυτό σας το επίτευγμα, η αξία του οποίου πολλαπλασιάζεται από το δυσμενές των συνθηκών υπό τις οποίες επιτελείτε το έργο σας.

Φωτογραφία από τους εξομοιωτές οδήγησης (TDS) άρματος μάχης Leopard 2 HEL.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως έχω πλήρη γνώση των αυξημένων δυσχερειών που καλείστε να αντιμετωπίσετε στην καθημερινότητά σας, ως απόρροια των περικοπών που επιβλήθηκαν στις αποδοχές σας στο πλαίσιο της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής.

O ΥΦΕΘΑ ενημερώνεται απο το Διοικητή του Κέντρου Εξομοιωτών για την λειτουργία του εξομοιωτή βολής τακτικής (AGPT) του άρματος Leopard 2 A4. (Φωτ: ΓΕΣ)

Επ’ αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού ζητήματος, σας μεταφέρω την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί το ταχύτερο και στο μεγαλύτερο βαθμό η αποκατάσταση των περικοπών που επιβλήθηκαν τόσο σε εσάς όσο και στους εν αποστρατεία συναδέλφους σας.

Ο ΥΦΕΘΑ παρέστη στα εγκαίνια της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Φερών. (Φωτ: ΓΕΣ)

…Θέλω να γνωρίζετε ότι οι προσπάθειες για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των προβλημάτων σας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Είναι το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε για τους ακρίτες μας και τις οικογένειές τους».

Η νέα Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς στις Φέρρες. (Φωτ: ΓΕΣ)

Εγκαίνια της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Φερών. (Φωτ: ΓΕΣ)

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τέλεσε τα εγκαίνια 10 νέων διαμερισμάτων ΣΟΑ – ΣΟΜΥ και ΣΟΕΠΟΠ στο Κουφόβουνο, καθώς και 11 διαμερισμάτων ΣΟΑ – ΣΟΕΠΟΠ. (Φωτ: ΓΕΣ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: