Επίσκεψη YΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου στους νεοσυλλέκτους των τριών Κλάδων των Ε.Δ.

Κατα τη διάρκεια της επίσκεψης στην  124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης ο ΥΕΘΑ δεν έχασε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει βολή με το τυφέκιο G3A3. (Φωτ: ΥΠΕΘΑ)
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης ο ΥΕΘΑ δεν έχασε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει βολή με τυφέκιο G3A3. (Φωτ: ΥΠΕΘΑ)

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό τού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό τού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, επισκέφθηκε το Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής τής IV Μεραρχίας, Υποστράτηγος Σεραφείμ Χατζημιχαηλίδης και ο Διοικητής τής Πτέρυγας, Ταξίαρχος (Ι) Ιωάννης Πουλόπουλος.

Νεοσύλλεκτοι με το όπλο ανά χείρας. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. ΥΕΘΑ ενημερώθηκε, από τον Διοικητή της 124 ΠΒΕ, για την αποστολή και τη λειτουργία της Μονάδας και επισκέφθηκε τους χώρους διαμονής, εστίασης, μαγειρείων και εκπαίδευσης των Νεοσύλλεκτων ενώ απηύθυνε χαιρετισμό στο προσωπικό της Πτέρυγας και στους Νεοσύλλεκτους.

Νεοσύλλεκτοι έχουν σχηματίσει τους θυρεούς των τριών κλάδων των ΕΔ, απο αριστερά ο Δικέφαλος Αετός του ΓΕΣ, η Άγκυρα του ΓΕΝ και ο Αετός του ΓΕΑ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Η σημερινή επίσκεψή μου στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, είχε έναν συγκεκριμένο σκοπό. Να δούμε από κοντά, από κοινού με τη στρατιωτική ηγεσία πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα της εκπαίδευσης που ολοκληρώνεται, για αυτή τη σειρά, την επόμενη εβδομάδα. Πέραν της βασικής αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι, όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, η διασφάλιση της ανεξαρτησίας της χώρας, ένα σημαντικό κομμάτι έχει να κάνει με τα νέα παιδιά της Ελλάδος που υπηρετούν, προσφέροντας ένα κομμάτι από τον χρόνο τους στην Πατρίδα.

Βολή τυφεκίου G3 A3 εκ του πρηνηδόν. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Μοιραζόμαστε, πάνω απ’ όλα, την ελπίδα τους, αναγνωρίζουμε τη μεγάλη τους προσφορά και στεκόμαστε με σεβασμό στις οικογένειες, οι οποίες έχουν εμπιστευτεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας τα παιδιά τους.

Επίδειξη στη λύση και αρμολόγηση του τυφεκίου G3 απο νεοσύλλεκτους. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Εύχομαι οι καιροί να μην θελήσουν ποτέ να αποδείξουμε στην πράξη τις δυνατότητες του εθνικού αμυντικού μας συστήματος. Εκείνο όμως που θα ήθελα να πω για μία ακόμα φορά, είναι ότι οι Έλληνες πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Και τα νέα αυτά παιδιά, που περνούν το κατώφλι των κέντρων εκπαιδεύσεως για να υπηρετήσουν την Πατρίδα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η προσφορά και η συνεισφορά τους είναι ανεκτίμητη, στο όνομα των αξιών της Πατρίδας μας, στο όνομα της διαρκούς προσπάθειας να την κρατήσουν όρθια και υπερήφανη και στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας στηρίζουν το αξιόμαχό τους στη ψυχή των Ελλήνων, ανεξάρτητα αν αυτοί είναι στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή όχι. Και όλα τα παιδιά, όταν έρθει η ώρα να γυρίσουν στα σπίτια τους, να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στους τομείς που έχουν επιλέξει, είναι βέβαιο ότι θα κρατούν μαζί τους τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτό το στάδιο της ζωής τους.

Για μένα είναι μια ξεχωριστή μέρα, διότι πριν από τρεις δεκαετίες περίπου, είχα υπηρετήσει, είχα εκπαιδευτεί εδώ. Βέβαια, τον καιρό εκείνο η θητεία δεν ήταν εννέα μήνες. Εμείς υπηρετήσαμε 26 ολόκληρους μήνες, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε μετά από 30 τόσα χρόνια, να γυρνάς πίσω, εκεί που έζησες και εσύ αυτή την εμπειρία, έχει την ξεχωριστή του αξία.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω ότι εδώ συντελέστηκε και μία πρώτη εφαρμογή μιας πολύ σωστής ιδέας που ξεκίνησε εδώ και δυο περίπου χρόνια, σε συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για τη δημιουργία αυτού του χώρου κοινής εκπαίδευσης και των τριών κλάδων. Σήμερα είδαμε μπροστά μας τους ναύτες μας, τους αεροπόρους μας, τους στρατιώτες μας, μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης, να ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της Πατρίδας μας, να συνεκπαιδεύονται και να γίνονται όλοι μαζί καλοί στρατιώτες.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς. (Φωτ: ΓΕΑ)

Θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο που είναι η ένταξή τους στα τρία όπλα, αλλά είναι βέβαιο ότι αυτό το στάδιο εκπαίδευσης και προπαίδευσης θα καθορίσει την μετέπειτα πορεία τους στους κόλπους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό το διακλαδικό σχήμα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχές και θα ήθελα ειλικρινά να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων γι’ αυτή την πρωτοβουλία που εγκαινίασε ένα καινούριο κεφάλαιο στον τομέα της εκπαίδευσης των Ελλήνων πολιτών που καλούνται να υπηρετήσουν την Πατρίδα».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.