Επενδύσεις 100 εκατ. € σχεδιάζει για την Ελλάδα η Paramount

[dropcap size=small]Ο[/dropcap] νοτιοαφρικανικός εξοπλιστικός όμιλος, είτε μέσω της ΕΛΒΟ είτε δημιουργώντας δική του μονάδα, είναι αποφασισμένος να περάσει σε παραγωγή στην Ελλάδα.

Αποφασισμένος να επενδύσει στην Ελλάδα, είτε μέσω της απόκτησης της ΕΛΒΟ είτε δημιουργώντας νέα παραγωγική βάση, είναι ο ιδιωτικός νοτιοαφρικανικός όμιλος οπλικών μέσων και συστημάτων Paramount Group.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, η Paramount, ενδιαφέρεται για την παραγωγή στην Ελλάδα των τεθωρακισμένων οχημάτων «MBOMBE 6» και «ΜΒΟΜΒΕ 4», σε πρώτη τουλάχιστον φάση, τύπους οχημάτων για την υποστήριξη δυνάμεων Πεζικού, για τα οποία υπάρχει αυξημένη και μεγάλη ζήτηση σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ωστόσο ο ταχύτατα αναπτυσσόμενος εξοπλιστικός όμιλος του επιχειρηματία  Ivor Ichikowitz έχει βλέψεις και στην ευρωπαϊκή αγορά, γι’ αυτό άλλωστε και επιλέχθηκε η Ελλάδα για την ανάπτυξη μίας ακόμη παραγωγικής βάσης για τον Όμιλο που στα ισχυρά «χαρτιά» του έχει τη μεγάλη γκάμα τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων.

Η Paramount, όπως και η γερμανική ΚΜW, συμμετείχε στον προηγούμενο διαγωνισμό που προκήρυξε ο ειδικός εκκαθαριστής της κρατικής ΕΛΒΟ και ο οποίος κηρύχθηκε άγονος. Μένει να δούμε εάν ο νοτιοαφρικανικός όμιλος θα συμμετάσχει και στον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη καταθέτοντας εκ νέου φάκελο μέχρι τις 28 Αυγούστου, ημερομηνία καταληκτική για τους τυχόν υποψήφιους αγοραστές.

Σημειώνεται ότι η ΕΛΒΟ βρίσκεται σε ειδική εκκαθάριση και στο πλαίσιο αυτής επιχειρείται η πώληση του 85,49% που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, με τιμή εκκίνησης τα 10 εκατ. Ευρώ. Η ΕΛΒΟ, που έχει ουσιαστικά παραγωγικά παροπλιστεί, βαρύνεται από χρέη δεκάδων εκατομμυρίων, που εκτιμάται ότι προσεγγίζουν τα 160-170 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες της Voria.gr, τα σχέδια της Paramount συνεπάγονται την υλοποίηση επενδύσεων που θα ξεπερνούν σημαντικά τα 100 εκατ ευρώ. Ο Όμιλος, στο πλαίσιο των σχεδίων του διερευνά τις δυνατότητες συνεργασίας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ενδεχομένως μέσω ΣΔΙΤ), ενώ επιθυμεί να συμπεριλάβει στα οχήματα που θα παράγει στην Ελλάδα και άλλους τύπους τεθωρακισμένων για ειδικές χρήσεις.

Βεβαίως, όπως ίσχυε και στο παρελθόν, οι ιδιώτες που ενδιαφέρονται για την ΕΛΒΟ, συνδέουν τις κινήσεις τους και με τα προγράμματα του ΥΕΘΑ για τον εκσυγχρονισμό και την ανακατασκευή οχημάτων αλλά και αρμάτων για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Paramount, όπως αποδείχθηκε άλλωστε και από τη συμμετοχή της στον προηγούμενο διαγωνισμό για την ΕΛΒΟ, επιθυμεί να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις και το ειδικευμένο προσωπικό της ελληνικής βιομηχανίας, αλλά σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική εξέλιξη θα προχωρήσει με τα σχέδιά της για τη δημιουργία παραγωγικής βάσης στην Ελλάδα.

Ο νοτιοαφρικανικός όμιλος που ιδρύθηκε το 1994, έχει αναπτυχθεί ταχύτατα μέσω εξαγορών και διεθνών συνεργασιών και σήμερα απασχολεί 3.000 εργαζομένους έχοντας παραγωγή στη Νότιο Αφρική, την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή.

H Paramount  έχει επεκταθεί στην ανάπτυξη και παραγωγή πλωτών μέσων (π.χ. patrol και pursuit vessels), ενώ καμάρι του Ομίλου είναι το ανιχνευτικό αεροσκάφος «MWARI», με δυναμική ανάπτυξη να έχει ο τομέας που αφορά την Πολεμική Αεροπορία, μέσω της Paramount Aerospace.

Άννη Καρολίδου

Πηγή: voria.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

16 Απαντήσεις

 1. Να υποθέσω ότι στους πολιτικούς στην Ελλάδα(και ειδικά στον αρμόδιο) είναι γνωστό, ότι η συγκεκριμένη νοτιοαφρικανική εταιρία έχει στενή συνεργασία με την τουρκική Aselsan και την ισπανική Navantia η οποία προσφέρει υποστήριξη στην ναυπήγηση του πλοίου αμφιβίων επιχειρήσεων «Anadolou». Στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας αναφέρονται και οι δυο εταιρίες στους εταίρους (group partner), για να ξέρουμε με ποιούς πάμε να μπλέξουμε(η ετοιμάζονται να μας μπλέξουν).

  Η γερμανική KMW, ίσως να είναι πιο σοφή επιλογή, παρά τις προσωπικές προτιμήσεις και αντιπάθειες του υπουργού, ο οποίος σήμερα είναι και αύριο δεν θα είναι για να αναλάβει την ευθύνη ενός φιάσκο στο οποίο ετοιμάζεται να μας σπρώξει, για να «εκδικηθεί τους κακούς γερμανούς» όπως ισχυρίζεται ο ίδιος απέναντι στην πολιτική του πελατεία.

  http://www.paramountgroup.com/about-paramount/

   1. Δεν αποκλείεται να παίζει και αυτο το σενάριο. ?
    Απο ότι βλέπω δείχνει έναν ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τα αμερικάνικα προϊόντα γενικά.

  1. Δεν βλέπω ποιο το πρόβλημα. Και η KMW εχει δραστηριοτητα στην Τουρκία, αλλα και τοσες αλλες εταιριες τις οποιες τις εχουμε κοινό προμηθευτη. Για μένα δεν υπάρχει θέμα… στο κάτω κάτω δεν μιλάμε για τιποτα εξεζητημενες τεχνολογικές λυσεις…. αλλα για θωρακισμένα οχήματα.

   Αν (εχουν τρελάθει και) θελουν να επενδυσουν στην Ελλάδα με τον εναν τροπο ή τον αλλο, καλώς να ορίσουν.

   Οσον αφορα την KMW… στον αγύριστο… οπως και και με ολες τις γερμανικές εταιριες. Ας εκδόσουν πρώτα τον Χριστοφοράκο.

   1. Στο ίδιο πνεύμα καλώς να ορίσουν λοιπόν και οι γείτονες απο ανατολή, εφόσον θα έρθουν σαν τους μάγους με τα «δώρα» να επενδύσουν στο μαγαζί «φαλιμέντο».

    Χρήματα να είναι και ας είναι και απο μια τρομοκρατική οργάνωση η απο έμπορες κοκαΐνης απο λατινοαμερικανική. Η κακιά Ευρώπη φταίει «φυσικά» για την κατάντια της Ελλάδας, όχι το πολιτικό σύστημα, ο ωχαδερφισμός και το ατελείωτο πάρτυ με ξένα χρήματα που γινόταν επι δεκαετίες στην Ελλάδα.

    Στο θέμα του Χριστοφοράκου συμφωνώ.

    Με την περίφημη λίστα που «λάβαμε» και εξαφάνισαν οι κύριοι με τις γραβάτες τι έγινε, την έφαγε ο λύκος, μήπως ο ίδιος που κρύβει και τα δις στις τράπεζες στην Ελβετία η στα διάφορα νησιά φορολογικούς παραδείσους στην καραϊβική, όταν εμείς κυνηγάμε ακόμα έναν Χριστοφοράκο;

    Μήπως θα έπρεπε να αποσείρουμε και όλα τα Γερμανικά όπλα που βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία στις ΕΕΔ, εξαιτίας της διαμάχης, για να είμαστε συνεπείς δηλαδή και όχι απλά παραμυθάδες;

 2. Αλήθεια, τι πρόστιμο πλήρωσε η KMW για τους ραγισμένους πύργους; αλήθεια τι πρόστιμο πλήρωσε η KMW για τις αποδεδειγμένες μίζες που έδωσε από εδώ και από εκεί για να πάρει το πρόγραμμα των αρμάτων και των αυτοκινούμενων πυροβόλων; ποιοι είναι οι όροι που κατέθεσαν στις ελληνικές αρχές; μήπως να κλείσουν τα ΠΕΒ και να αναλάβουν αυτοί την συντήρηση των αρμάτων του ΕΣ; μήπως να αγοραστούν τα Marder που έχει στην κατοχή της και αυτή η Εταιρία; μήπως την αγορά μεταχειρισμένων Pzh 2000 από τα γερμανικά αποθέματα; μήπως άμεσο εκσυγχρονισμό όλων των γερμανικών αρμάτων στην ΕΛΒΟ;

 3. Προφανώς μερικοί έχουν κοντή μνήμη ή(και αυτό θα ήταν πιο τραγικό) ενδιαφέρονται περισσότερο για το χρήμα παρά για την Πατρίδα. Λυπάμαι που το λέω έτσι χύμα, αλλά δεν εξηγείται αλλιώς η στάση «να φύγουν οι Γερμανοί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης» όταν χαιρετίζουμε πανηγυρικά τις παραλαβές των αγγλικών Super Vita, παρόλο που δεν είναι μυστικό ότι οι Άγγλοι παρέδωσαν ουσιαστικά Ελληνική γη(για την οποία έπεσαν/θυσιάστηκαν Έλληνες) στους Τούρκους, για να μη χάσουν τις βάσεις τους στην Κύπρο.

  Για να μη υπάρχει παρεξήγηση, σε καμία περίπτωση δεν έχω σκοπό και δεν θα κάνω τον «Advocatus Diaboli» για ένα ξένο κράτος, αλλά αυτή η υποκρισία πρέπει να σταματήσει επιτέλους.

  Δεν μπορούμε να πέφτουμε με τα μούτρα σε αγγλικές εταιρίες τηλεπικοινωνιών και θαλάσσιων σκαφών, παρόλο που οι Άγγλοι μας πούλησαν στους Τούρκους, και απο την άλλη να κατηγορούμε μόνο τους γερμανούς για την οικονομική κατάκτηση της Ελλάδος.
  Αν δεν κάνω λάθος σε αγγλικό δίκαιο μας έσπρωξαν, και όχι σε γερμανικό.

  Επίσης στην τρόικα συμμετείχαν με σημαντικό ρόλο και οι Ολλανδοί(Γερούν Ντάισελμπλουμ).

  Μήπως να αποσείρουμε και τις Φ/Γ τύπου «S» που αποτελούν την πλειοψηφία στον στόλου του ΠΝ;

  Στη περίπτωση στα Ίμια, μας πούλησαν και οι αμερικάνοι(πολιτικοί), μήπως να αποσείρουμε και όλα τα αμερικάνικα μαχητικά, ραντάρ(ΠΒ/ΠΑ), η και τους γερμανικούς AIM-2000 που είναι το μοναδικό όπλο στο οπλοστάσιο της ΠΑ που συνεργάζεται με την κάσκα JHMCS;

  Η Goldman Sachs μήπως είναι αμερικανική, η κάνω λάθος;

  Για την ιστορία, και για να μη μπερδεύουμε και μπουρδουκλώνουμε τα πράγματα/γεγονότα.

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  «Πώς η κυβέρνηση Κ.Σημίτη διέπραξε ένα δαπανηρό λάθος προκειμένου η χώρα να μπει στην ευρωζώνη.

  Το μυστικό δάνειο που χορήγησε η Goldman Sachs στην Ελλάδα ήταν ένα δαπανηρό λάθος από την αρχή, υποστηρίζει το Bloomberg σε ανάλυσή του. Το 2001, την ημέρα που έκλεισε η συμφωνία, η ελληνική κυβέρνηση χρωστούσε στην τράπεζα περίπου 600 εκατ. ευρώ περισσότερα από τα 2,8 δισεκατ. ευρώ που είχε δανειστεί, δήλωσε στο Bloomberg ο κ. Σπύρος Παπανικολάου, ο οποίος ανέλαβε τον ΟΔΔΗΧ το 2005. σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τότε η τιμή της συναλλαγής –ενός παραγώγου που «συγκάλυπτε» το δάνειο με το οποίο η Goldman Sachs έπεισε την Ελλάδα να μην εξετάσει και με άλλους ανταγωνιστές της– είχε σχεδόν διπλασιαστεί, στα 5,1 δισεκατ. ευρώ.

  Ο κ.Παπανικολάου και ο προκάτοχός του, Χριστόφορος Σαρδέλης, που αποκαλύπτουν στο Bloomberg για πρώτη φορά λεπτομέρειες του συμβολαίου που βοήθησε την Ελλάδα να κρύψει το αυξανόμενο δημόσιο χρέος της για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), δήλωσαν πως η χώρα δεν καταλάβαινε τί αγόραζε και πως δεν ήταν σε θέση να κρίνει τους κινδύνους ή τα κόστη που ενείχε η συμφωνία. «Η συμφωνία με την Goldman Sachs είναι μία πολύ σέξι υπόθεση με δύο αμαρτωλούς», δήλωσε ο κ.Σαρδέλης, ο οποίος επέβλεπε την ανταλλαγή ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ από το 1994 έως το 2004.

  Το άμεσο κέρδος της Goldman Sachs από την συναλλαγή δείχνει τους κινδύνους για πελάτες που εμπλέκονται σε περίπλοκα, προσαρμοσμένα trades που δεν διαθέτουν συγκρίσιμες τιμές αγοράς και των οποίων οι αμοιβές δεν γνωστοποιούνται. Αυτό προκύπτει, εξάλλου, και από ανάλογες εμπειρίες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της γερμανικής πόλης Φορτσχάϊμ, που έχασαν αρκετά χρήματα όταν αποφάσισαν να συνάψουν ιδιωτικές συμφωνίες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους με επενδυτικές εταιρείες, πιστεύοντας ότι θα βοηθούσαν την χρηματοοικονομική τους κατάσταση. Όπως λέει δε ο σύμβουλος ανάληψης επενδυτικών κινδύνων Σατιγιάτ Ντας, «σαν τους δήμους, η Ελλάδα υπήρξε άλλη μία περίπτωση πελάτη με ελλιπείς γνώσεις απέναντι σε εταιρείες που είναι δομημένες έτσι ώστε τα συμφέροντά τους ποτέ να μην διακυβεύονται». Αυτή η νοοτροπία είναι στο DNA της Goldman Sachs.»

  Ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://www.europeanbusiness.gr/page.asp?pid=649

  Σημείωση:

  Ο κακούργος ο Σόιμπλε δεν ήταν κάν στην κυβέρνηση όταν έγιναν όλες αυτές οι μεγαλοαπατεωνιές, απο την Ελληνική κυβέρνηση η οποία γνώριζε η τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζει για τις συνέπειες(και για τις οποίες δεν μπορεί να μη γνώριζε και η αντιπολίτευση η οποία σήμερα βρίσκεται και στο υπουργείο άμυνας).

  Αλλά κατά τα αλλά σύμφωνα με τον «θα τους τσακίσουμε», φταίνε(μόνο) οι Γερμανοί.

  Αγαπητέ Δούκα με συγχωρείς για τα παραπάνω, αλλά η αλήθεια απελευθερώνει και πρέπει να λέγεται, όπως λέει και ο μεγάλος αδερφός.

  http://1.bp.blogspot.com/-cD5yyRk7pSA/VL_F3qpGJ8I/AAAAAAAAAOs/7TzUgNDzPzo/s1600/cia_logo_truth.jpg

   1. Δεν εξηγείται αλλιώς (για όσους θα καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα), άλλωστε το επιβάλει και η πολιτική ορθότητα (να στιγματίζεται ότι «προβληματίζει» και δημιουργεί δυσφορία στην κοινή γνώμη) η οποία για αρκετούς είναι/έγινε το παν και τους έχει μείνει κουσούρι(κυριολεκτικά), εφόσον το έχουν κάνει καραμέλα για να μη δημιουργείται αρνητικό κλίμα απέναντι στους δράστες/συνενόχους που παριστάνουν σήμερα τον Πόντιο Πιλάτο. ?

   2. Παλαιότερα,μέχρι και την δεκαετία του ᾿80,όποιος έλεγε ότι «οἱ Γερμανοί μας έκαψαν,μας ρήμαξαν,μας χρωστάνε»,χαρακτηριζόταν κομμουνιστής.
    Σήμερα,χαρακτηρίζεται φασίστας,ενδιαφέρουσα όντως μετάλλαξη,αλλά το θέμα είναι ἡ άνωθεν γραμμή να περνάει,και τα άλλα είναι «λεπτομέρειες».
    Ανεξαρτήτως αυτού,ὁ κόσμος είναι βρώμικος,και έτσι βρώμικα λειτουργεί,κοιτάξτε την ταυτόσημη στάση Τουρκίας-Ιράν στο θέμα των Κούρδων της Συρίας,την ίδια στιγμή που βρίσκονται «απέναντι» στο θέμα της επιβιώσεως του καθεστώτος Άσσαντ.
    Ειδκά για την στάση της Ἑλλάδος έναντι γερμανικών ἤ αγγλικών εταιρειών,είναι μάλλον θαύμα ότι υπήρξε συνέπεια στην αποφυγή (και όχι αποκλεισμό) αγγλικού υλικού επί 3-4 δεκαετίες,λόγω κυπριακού.
    Από το 1960 μέχρι το 2000 περίπου,και την επιλογή των Σούπερ Βίτα,ἡ μόνη πρόσκτηση από Αγγλία ήταν οἱ ασύρματοι Ράκαλ την δεκαετία του 1970.
    Αντιθέτως,παρά την ανθελληνική,και όχι απλώς φιλοτουρκική στάση της Γαλλίας κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία,αμέσως μετά την Καταστροφή,στην Γαλλία δόθηκαν οἱ πρώτες παραγγελίες πολεμικού υλικού.
    Περιορισμένες αρχικώς,επί δεύτεης τριανδρίας,μαζικές επί Πάγκαλου,ὁ οποίος,το 1925,παρήγγειλε μονοκοπανιά στην γαλλική βιομηχανία Σνάϊντερ 468 πυροβόλα,2 υποβρύχια,και,σε άλλες γαλλικές βιομηχανίες, αριθμό αεροσκαφών.

    1. Οπότε δεν είναι και λάθος εντύπωση, ότι οι επιλογές αμυντικού υλικού για τις ΕΕΔ είναι και θέμα προτιμήσεων της κάθε κυβέρνησης και των υπουργών. Υπάρχουν οι πολιτικοί που προτιμούν(για κάποιους λόγους) γερμανικά και εκείνοι που θέλουν αμερικάνικα η γαλλικά και διάφορα αλλά συστήματα. Επειδή συμφωνώ ότι ο κόσμος είναι και λειτουργεί βρώμικα, θα έπρεπε να επιλέγουμε με βάση την αποτελεσματικότητα και όχι βάση του θεατρικού πατριωτισμού πολιτικών που ζητιανεύουν με αυτό τον τρόπο και φθηνά συνθήματα για ψήφους.

  1. Οπλικα συστηματα δε διαλέγεις μονο με βαση τα σπεκς, αλλα και ποιος ειναι αυτος που στα πουλάει. Η Γερμανια μεταπολεμικά επαιξε πολυ κακο ρολο και για μας και για τα βαλκάνια, μας κουναει το δαχτυλο σε οτι αφορά τις υποχρεωσεις μας… τις δικές της της κάνει γαργάρα… long story short… δεν βλέπω κανενα λογο να επιβραβεύω κατσαπλιάδες που μάτωσαν 2 φορες την γηραια ηπειρο και μυαλο δεν εβαλαν. Δεν ειναι συμμαχος μας η Γερμανία οπως και πολλες ακομα ευρωπαικες χώρες. Ουδείς αναμάρτητος βέβαια… αλλα κάποιοι έχουν μια διαχρονικη στάση στα πράγματα και δεν μαθαινουν απο την ιστορία κατα πως φαίνεται.

   Επειδη λοιπον ακριβώς θυμομαστε εξαιρετικά, δεν θα επρεπε να παρακαλαμε το ξεπουλημα απο οτιδηποτε σε αυτους.

   1. Αυτή η πρακτική δεν είναι μυστικό, ούτε οι αιώνιες διαμάχες που συνεχίζουν να υπάρχουν στην Ευρώπη. Εντυπωσιακό είναι όμως ότι πρίν την κρίση δεν μιλούσε κανείς για αυτά, μόλις έκλεισε όμως η στρόφιγγα με το εύκολο χρήμα κάποιοι θυμήθηκαν «ξαφνικά» ότι οι Γερμανοί είναι εχθροί μας.

    Έχουμε πραγματικούς συμμάχους στο ΝΑΤΟ η κάπου αλλού;

    Η μήπως ισχύει ότι ο καθένας κοιτάζει τα συμφέροντα του(προφανώς πλυν της Ελλάδος);

    Δεν είμαι σίγουρος ποιός επιβραβεύει ποιόν, το σίγουρο είναι ότι καμία αναφορά μου δεν εχει τέτοιο περιεχόμενο(άσχετα το πως θέλουν να την ερμηνεύουν μερικοί). Ούτε έχω προτείνει καποιο ξεπούλημα σε ξένους επενδυτές.

    Αναφέρω απλά ότι απο τους δυο υποψήφιους επενδυτές(σε περίπτωση που μια πώληση θα ήταν αναπόφευκτη) θα προτιμούσα την KMW, επειδή βλέπω περισσότερα πλεονεκτήματα για τις ΕΕΔ σε μια συνεργασία, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού γερμανικού υλικού που βρίσκεται σε υπηρεσία στον ΣΞ, το οποίο θα μπορούσε να υποστηριχτεί πιο κατάλληλα απο τον κατασκευαστή με τον οποίο υπάρχει ήδη συνεργασία, σε αντίθεση με μια εταιρία που ψάχνει όπως το υποψιάζομαι εγώ ένα Hub για τις υπηρεσίες τις στην Ευρώπη. Η συνεργασία με τους Τούρκους επιβαρύνει τον σκεπτικισμό που έχω για μια εξαγορά απο τους Αφρικανούς.

    Η παρακάτω πρόταση δεν ήταν δικά μου, συνεπώς η κατηγορία για πρόταση ξεπουλήματος προς εμένα είναι άστοχη.

    «Αν (εχουν τρελάθει και) θελουν να επενδυσουν στην Ελλάδα με τον εναν τροπο ή τον αλλο, καλώς να ορίσουν.»

    Να θυμίσω ότι οι αποφάσεις για ξεπούλημα δημοσίας ιδιοκτησίας, δεν παίρνονται απο κάποιους σχολιαστές, αλλά στα υπουργεία απο τους πολιτικούς.

    Δεν ξέρω πως ταιριάζει η τελευταία αναφορά με την προηγούμενη, για εμένα πάντως δεν βγάζει νόημα.

    1) «Αν (εχουν τρελάθει και) θελουν να επενδυσουν στην Ελλάδα με τον εναν τροπο ή τον αλλο, καλώς να ορίσουν.»

    2) «Επειδη λοιπον ακριβώς θυμομαστε εξαιρετικά, δεν θα επρεπε να παρακαλαμε το ξεπουλημα απο οτιδηποτε σε αυτους.»

    Να χαιρετίζουμε απο την μια τους ξένους επενδυτές απο την Αφρική, και απο την άλλη να καταδικάζουμε το ξεπούλημα, είναι οξύμωρο.

    Προτιμότερο θα ήταν να ξέρουμε πρώτα τι απο τα δυο ζητάμε, πρίν απαντήσουμε σε οποιαδήποτε αναφορά, για να μην βαδίζουμε ξεκάρφωτα και για να μη υπάρχουν παρεξηγήσεις.

    Εφόσον λοιπόν «δεν θα επρεπε να παρακαλαμε το ξεπουλημα απο οτιδηποτε σε αυτους.», δεν είναι και σωστό να καλωσορίζουμε(«καλώς να ορίσουν.») τους νοτιοαφρικάνους σαν επενδυτές, για να έχει και κάποιο νόημα η τελευταία τοποθέτηση/αναφορά.

 4. Συμπληρωματικά να προσθέσω ότι όταν ψηφίζονται «ηγέτες» και «εθνοπατέρες» που υπογράφουν παραιτήσεις απο τις πολεμικές αποζημιώσεις, είναι περιττό να συζητάμε για εξωτερικούς εχθρούς, και ιστορικές διαμάχες με αιώνιους εχθρούς, εφόσον προφανώς δεν προβληματίζει η περίπτωση που θα βάλουμε τον Τούρκο απο την πίσω πόρτα στην αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα.

  Για να μη κατηγορηθώ και για μονόπλευρη πολιτική/κομματική προπαγάνδα, δεν θα θίξω μόνο τα των σοσιαλιστών αλλά και αυτά των δημοκρατών(και του κάθε αλήτη που θα παριστάνει τον πατριώτη για να πάρει ψήφους).

  Χωρίς να θεωρώ λοιπών τα παρακάτω «ευαγγέλιο», νομίζω ότι ο κάθε «μύθος» περιέχει και μια δόση αλήθειας.

  Ήρθε η ώρα …του Καραμανλή
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/10/irthe-i-ora-tou-karamanli.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.