Επιθεώρηση ΓΕΠΣ σε μονάδες της 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο (φωτ)

Επιθεώρηση ΓΕΠΣ στην ΠΕ της 79 ΑΔΤΕ. (ΓΕΣ)

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) αποδέσμευσε στιγμιότυπα από την επιθεώρηση Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων στην Περιοχή Ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ στη ν. Σάμο, από τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού Αντιστράτηγο κ. Αναστάσιο Μανώλα, η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 8 – 9 Ιουλίου 2014.

Επιθεώρηση ΓΕΠΣ στην ΠΕ της 79 ΑΔΤΕ. (ΓΕΣ)
Επιθεώρηση ΓΕΠΣ στην ΠΕ της 79 ΑΔΤΕ. (ΓΕΣ)
Επιθεώρηση ΓΕΠΣ στην ΠΕ της 79 ΑΔΤΕ. (ΓΕΣ)
Επιθεώρηση ΓΕΠΣ στην ΠΕ της 79 ΑΔΤΕ. (ΓΕΣ)
Επιθεώρηση ΓΕΠΣ στην ΠΕ της 79 ΑΔΤΕ. (ΓΕΣ)
Επιθεώρηση ΓΕΠΣ στην ΠΕ της 79 ΑΔΤΕ. (ΓΕΣ)
Επιθεώρηση ΓΕΠΣ στην ΠΕ της 79 ΑΔΤΕ. (ΓΕΣ)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

8 Απαντήσεις

  1. Το έδαφος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δεν είναι τόσο φιλικό όσο στην κεντρική Ευρώπη ή στον Έβρο. Πετρώδες, σκληρό, με παντελή έλλειψη υγρασίας και φύσει ορεινό. Ίσως θα έπρεπε η ΔΙΤ με αφορμή τη φθορά των πελμάτων να σκεφτόταν σχέδια ερπυστριών πιο προσαρμοσμένα στο περιβάλλον αυτό. Μακροχρόνιος σχεδιασμός αλλά θα αποδόσει πολλά σε οικονομικούς και επιχειρησιακούς παράγοντες.

  2. Πριν απο 10+ χρόνια ή ΔΙΤ είχε ξεκινήσει μία προσπάθεια καταγραφής της φθοράς των ελληνικής κατασκευής πελμάτων ερπυστριών αμερικάνικου τύπου (οχτάγωνο πέλμα) όπως αυτά της φωτογραφίας.
   Είχαν αποσταλεί οδηγίες στις μονάδες με τις οποίες ζητούσε να γίνεται καταγραφή των φθορών αναλόγως τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει τα νέα πέλματα των αρμάτων, ώστε να καταλήξει σε ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα για να γνωρίζει την αντοχή των πελμάτων που κατασκευαζότανε από τα Εργοστάσια Βάσης (ΕΒ) του ΕΣ.
   Δεδομένου πως δεν υπήρχε το χρήμα (;) για τη φάση έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης (RTD) δόθηκε σήμα στις μονάδες να καταγράφουν τις συμπεριφορές των ελληνικής κατασκευής πελμάτων αμερικάνικου τύπου ερπυστριών, ώστε να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες-διορθώσεις.
   Ίσως η όλη προσπάθεια να εγκαταλείφθηκε μετά την ολοκλήρωσης της “έρευνας”, ίσως οι χειριστές του άρματος της φωτογραφίας να μην έχουν πέλματα, και το χειρότερο, οι χειριστές να μην έχουν αλλάξει τα πέλματα με καινούρια.
   Πάντως, σε ανάγκη, το άρμα μπορεί να κινηθεί και χωρίς πέλματα!

   1. Τι να πω..τόσα λάστιχα αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων, συγκεντρωμένα σε λαστιχάδικα και χωματερές (που όταν πιάνουν φωτιά, όπως πριν μερικά χρόνια κάπου στη Βόρεια Ελλάδα, που έκαιγε για κάμποσες μέρες ένας τεράστιος σωρός και τα ΄τοξικά υπολείμματα της αυτής της καύσης επικάθησαν σε λίμνες,ποτάμια,αρδευτικά κανάλια, δεξαμενές και στα σπαρτά, τα οποία και μεταφέρθηκαν στη ζωική αλυσίδα..) και δεν μπορούμε να τα ανακυκλώσουμε (επεξεργαστούμε..) ώστε να γίνουν και τακάκια για τις ερπύστριες των αρμάτων και τομπ..χέσε R&D και ανάπτυξη εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας (και μη)..

 1. Eπισης να υποθεσω οτι το εικονισμα της Παναγιας;Αγιας Βαρβαρας;λιγο επανω απο τον κεθρεπτη στην πρωτη φωτο θα προστατευει τον εκτοξευτη απο τους ΗΑRM.

  1. Αγία Βαρβάρα για το Πυροβολικό, Άγιος Γεώργιος για τα συστήματα του Πεζικού, Τεθωρακισμένων
   Οι εικόνες Αγίων στα οπλικά συστήματα δεν είναι κάτι καινούριο, υπήρχαν, σε διακριτικό σημείο, στα ρυμουλκούμενα πυροβόλα του Πυροβολικού, αλλά τελευταία, πριν από 2-3 χρόνια αν θυμάμαι καλά, μοιράστηκαν σε όλες τις μονάδες του ΕΣ χάλκινες, ανάγλυφες εικόνες Αγίων για να τοποθετηθούν στα οχήματα!.
   Ισως, η εικόνα, θα ήταν καλά να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του οχήματος, για να την βλέπουν τα πληρώματα και ν’αντλούν δύναμη, το εξωτερικό του οχήματος δεν νομίζω πως είναι η σωστή θέση της εικόνας της Αγίας Βαρβάρας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.