Επιθεώρηση ΓΕΠΣ στην 180 Μ Κ/Β ΧΩΚ. (ΓΕΣ)

Το διήμερο 20 – 21 Μαΐου 2014, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Μανώλας επιθεώρησε την 180 Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων «ΧΩΚ», συνοδευόμενος από τον Υπoδιευθυντή της ΓΕΣ/ΔΠΒ Ταξίαρχο κ. Λεωνίδα Παππά.

Επιθεώρηση ΓΕΠΣ στην 180 Μ Κ/Β ΧΩΚ. (ΓΕΣ)

Επιθεώρηση ΓΕΠΣ στην 180 Μ Κ/Β ΧΩΚ. (ΓΕΣ)

5 Σχόλια

 1. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΟΥΚΑ, ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑΖΑ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ “ΧΑΛΙΚΙ 3Α”. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ”.
  ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩς Ο ΓΕΠΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ, ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ “ΚΛΑΡΙΝΟ” ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ.
  ΕΡΩΤΗΣΗ: ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΓΥΑΛΙΑ ΟΠΩς ΚΑΙ Ο ΓΕΠΣ; Ο ΓΕΠΣ, ΦΕΡΟΝΤΑΣ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ, ΤΗΡΕΙ ΣΤΑΣΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ;

  Απάντηση
  • Δούκας Γαϊτατζής

   Με χτυπάς στο αδύναμο σημείο μου αγαπητέ Χαράλαμπε, σε παλιότερη ανάρτηση στο Προέλαση είχα πει πως, περιστασιακά, ξεφυλλίζω το ΕΕ-181-1 του 1959, όπου στη σελίδα 13 παράγραφο 47 λέει: “Οι τρόποι και ή γλώσσα αποτελούν μέρος της συμπεριφοράς. Δια του καλού τρόπου και της καλής παραστάστάσεως o ηγήτωρ δύναται να εμπνέει το απαιτούμενον κύρος και εμπιστοσύνην μέχρι βαθμού μεγαλύτερου εκείνου, όπερ πράγματι αισθάνεται οτι παρέχει ούτος. Δια του ελέγχου του τόνου της φωνής και των χειρονομιών, δύναται να ασκήση σταθεράν και ακλόνητον επιρροήν, ιδία είς περιπτώσεις μάχης. Οι καλοί ηγήτορες γνωρίζουσι καλώς ότι η εμφανής εμπιστοσύνη είς εαυτόυς, είς το τμήμα των και είς την καταστασιν της στιγμής επιδρά σημαντικώς επι των ανδρών ή η πεποίθησις των οτι ο ηγήτωρ των αντιμετωπίζει άνευ φόβου και με πλήρη γνωσιν των δυσχερείων παρουσιασζόμενην τίνα κατάστασίν. Η υπερβολική αυστηρότης, η ακαμψία και το απότομον των τρόπων αφαιρεί την συμπάθεια και την εμπιστοσύνην η οποία δέον να ενυπάρχη εκ μέρους των ανδρών προς τον ηγήτορα των. Συχνή οξυθυμία, παραφορά ώς και μή ελεγχόμενη εκδήλωσις συμπτωμάτων οργής, δεικνύει ότι ο ηγήτωρ έχει απωλέσει την κατάστασιν εκ των χείρων του και δεν δύναται πλέον να κυριαρχήση του τμήματος του.”

   Και συνεχίζει στην παράγραφο 48, λέγοντας πως: “Η γλώσσα αποτελεί ετέραν εξωτερική ενδειξιν, δια της οποίας κρίνεται ο ηγήτωρ και δια τής οποίας ούτος δύναται να εξασκή, άμεσον επιρροήν επι των αδνρών του. Δέον όπως ούτος ομιλή ευκρινώς και απλώς, χρησιμοποιή μικράς και ευκόλως κατανοήτας φράσεις και να αποφευγη τας αοριστου μή πειστικάς και αρνητικά τοιαύτας. Ενα προκειται να χρησιμοποιήση φράσεις μη ευκόλως κατανοητάς υπο των ανδρών, δεόν όπως επεξεγή την έννοια τούτων και τέλος δεον να ενατενίζη τους άνδρας του οσάκις ομιλεί προς τούτους.”

   Οι τελευταίες λέξεις πιστεύω προβάλλουν με τον καλύτερο το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ο ηγήτωρ προς τους υφιστάμενους του.

   Απάντηση
   • ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΓΥΑΛΙΑ!

 2. EVRIPIDES

  ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΥΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ; ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΦΕΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. ΣΕ ΠΡΩΤΗ (ΕΠΙΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ) ΦΩΤΟ Η ΕΞΑΡΤΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ. ΜΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΠΙΣΩ ΙΜΑΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑΣΜΕΝΗ!!!ΕΛΕΟΣ.

  Απάντηση
  • ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

   ΟΙ ΕΞΑΡΤΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΥΣΗΣ.

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: