Επισκέψεις αναλαμβάνοντος υπουργού άμυνας στο ΓΕΕΦ

O νέος Υπουργός Άμυνας, κ. Σάββας Αγγελίδης, με την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποίησε επισκέψεις στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), στις 01 και 02 Μαρτίου 2018.

Κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις 01 Μαρτίου τον υποδέχτηκε ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, μαζί με το σύνολο της λοιπής Ιεραρχίας του ΓΕΕΦ και των Διοικητών Σχηματισμών και Τακτικών Συγκροτημάτων της ΕΦ, ενώ στον Υπουργό αποδόθηκαν τιμές από Διακλαδικό Τμήμα Απόδοσης Τιμών.

Παρών στην τελετή ήταν και ο παραδίδων ΥΠΑΜ, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο οποίος αφού υποδέχτηκε το νέο ΥΠΑΜ στο τμήμα του Υπουργείου που στεγάζεται στο χώρο του ΓΕΕΦ, συζήτησαν από κοινού θέματα αρμοδιότητας και κατόπιν αποχώρησε.

Τον παραδίδοντα ΥΠΑΜ πρόπεμψε κατά την αποχώρησή του από το ΓΕΕΦ ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς.

Ο νεοτοποθετηθείς Υπουργός κατά την επίσκεψή του στις 02 Μαρτίου ενημερώθηκε από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς σχετικά με την αποστολή, την πρόοδο της μετεξέλιξης, των προκλήσεων και των επιδιώξεων, ενώ καθόρισε και τις προτεραιότητες της Εθνικής Φρουράς με προέχουσα αυτή της μεγιστοποίησης της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της ενίσχυσης της μαχητικής ικανότητας του θεσμού.

Ως στόχος της Εθνικής Φρουράς έχει τεθεί η μετεξέλιξή της σε μία Διακλαδική Δύναμη, με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες οι οποίες θα την καθιστούν ικανή να:

• Υλοποιεί το Επιθυμητό Επίπεδο Εθνικών Αμυντικών Επιδιώξεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

• Αποτελεί αξιόπιστο παράγοντα αποτροπής, εκπέμποντας ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας.

• Σχεδιάζει και αναλαμβάνει επιχειρήσεις αντιμετώπισης κάθε συμβατικής, ασύμμετρης και υβριδικής απειλής για την αποτελεσματική προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Χώρας.

Καταλήγοντας διαβεβαίωσε το νέο ΥΠΑΜ ότι η Εθνική Φρουρά θα συνεχίσει να κάνει αυτό που πρέπει για την υλοποίηση της αποστολής της και την υποστήριξη των στρατηγικών στόχων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επισκέψεις αναλαμβάνοντος Υπουργού Άμυνας στο ΓΕΕΦΕπισκέψεις αναλαμβάνοντος Υπουργού Άμυνας στο ΓΕΕΦΕπισκέψεις αναλαμβάνοντος Υπουργού Άμυνας στο ΓΕΕΦΕπισκέψεις αναλαμβάνοντος Υπουργού Άμυνας στο ΓΕΕΦΕπισκέψεις αναλαμβάνοντος Υπουργού Άμυνας στο ΓΕΕΦΕπισκέψεις αναλαμβάνοντος Υπουργού Άμυνας στο ΓΕΕΦΕπισκέψεις αναλαμβάνοντος Υπουργού Άμυνας στο ΓΕΕΦΕπισκέψεις αναλαμβάνοντος Υπουργού Άμυνας στο ΓΕΕΦΕπισκέψεις αναλαμβάνοντος Υπουργού Άμυνας στο ΓΕΕΦ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.