Επιτυχημένη η δεύτερη βολή του LRASM

O πύραυλος LRASM κατά τη δοκιμαστική βολή. (Φωτ: Lockheed Martin)

Πρόσφατα ο αντιπλοϊκός πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς (LRASM) της Λόκχιντ Μάρτιν ολοκλήρωσε ακόμη μία επιτυχημένη δοκιμαστική βολή καταστρέφοντας ένα θαλάσσιο κινούμενο στόχο.

H δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας “Defense Advanced Research Projects Agency-DARPA”  και του Γραφείο Ναυτικών Ερευνών (ONR) του Πολεμικού Ναυτικού (US Navy) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την 14η Νοεμβρίου, βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-1B, της 337ης Μοίρας Αξιολόγησης και Δοκιμών της ΠΑ των ΗΠΑ, πέταξε πάνω από το Εθνικό Πεδίο Βολής Πόιντ Μουγκου στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας, το οποίο καλύπτει μια ζώνη 36.000 τ.χλμ., μια περιοχή 180 επί 80 χιλιόμετρων περίπου, συμπεριλαμβανομένου και του άνωθεν εναέριου χώρου. Το B-1B εξαπέλυσε τον πύραυλο, ο οποίος, λαμβάνοντας στοιχεία δεδομένων στόχου από το Weapon Data Link, κινήθηκε προς το στόχο σύμφωνα με τα προκαθορισμένα σημεία αποστολής.
Μετα την αλλαγή κατάστασης στην αυτόνομη πτήση, ο LRASM, χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες, αναγνώρισε, επιβεβαίωσε, κλείδωσε και προσέβαλλε το θαλάσσιο στόχο.

http://www.youtube.com/watch?v=LvHlW1h_0XQ

Ο LRASM είναι ένας αυτόνομος, αντιπλοϊκός πύραυλος ακριβείας και θεωρείται μετεξέλιξη του πυραύλου JASSM-E.
Εχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των μαχητικών αεροσκάφων του ΠΝ και ΠΑ των ΗΠΑ σε αποστολές περιοχών με ασφυκτική αεράμυνα.

Ο JASSM-ER, o οποίος, πρόσφατα, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα επιχειρησιακών δοκιμών, μοιράζεται ένα μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων και τεχνολογίας με τον LRASM.

Οπλισμένος με κεφαλή διάτρησης και διασποράς  βάρους 450 κιλών, ο LRASM ενσωματώνει αισθητήρα πολλαπλών λειτουργιών, ζεύξη δεδομένων οπλισμού και ένα προηγμένο παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης για την ανίχνευση και προσβολή συγκεκριμένου στόχου ανάμεσα σε ομάδα πλοίων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.