Τον Ιούλιο του 2018, πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αξιολογήσεων της Γενικής Επιθεώρησης του ΓΕΣ, η επιχειρησιακή αξιολόγηση της 34ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (34 ΕΜΑ) και του 786 Τάγματος Μεταφορών (786 ΤΜΕ).

Κατά την επιχειρησιακή αξιόλογη προσκλήθηκαν έφεδροι Αξιωματικοί και Οπλίτες, εφαρμόσθηκαν στο σύνολό τους οι προβλεπόμενες διαδικασίες και δοκιμάστηκαν τα υφιστάμενα Σχέδια.

Επιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕ

Τα άρματα μάχης “Leopard 1A5” αλλά και τα υπόλοιπα ερπυστριοφόρα μέσα της 34 ΕΜΑ φορτώθηκαν στους αρματοφορείς του 786 ΤΜΕ και μεταφέρθηκαν οδικώς στο πεδίο βόλων-ασκήσεων Ξάνθης για την εκτέλεση βολών με πραγματικά πυρά. Μαζί με τα άρματα μάχης μεταφέρθηκαν και τα πυρομαχικά της μονάδας.

Επιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕΕπιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕΕπιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕ

Σε γενικές γραμμές, η επιχειρησιακή αξιολόγηση ειναι μια από τις πιο επίπονες δραστηριότητες μίας μονάδας, η οποία καλείται να εφαρμόσει τα Σχέδια που θα εκτελούσε εν καιρώ επιχειρήσεων. Η διαδικασία υπόκειται στην αξιολόγηση ομάδας αξιωματικών του ΓΕΣ. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν, προσομοιωμένες καταστάσεις όπως η ενεργοποίηση του ουλαμού συντηρήσεως (Ο/Σ) για την επισκευή άρματος μάχης στο πεδίο.

Επιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των Μονάδων, η λειτουργικότητα των οπλικών συστημάτων και μέσων, το υψηλό ηθικό και η γνώση της αποστολής από το προσωπικό.

Επιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕΕπιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕΕπιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕΕπιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕΕπιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕΕπιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕΕπιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕΕπιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕΕπιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕΕπιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕΕπιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕΕπιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕΕπιχειρησιακή Αξιολόγηση της 34 ΕΜΑ και του 786 ΤΜΕ

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: