Εργασίες Έρευνας, Εκκαθάρισης και Καταστροφής Ναρκών στη παραλία Μονολιθίου Πρέβεζας από το ΤΕΝΞ (φωτ)

Εκκαθάριση Ναρκών. (ΓΕΣ)

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) αποδέσμευσε στιγμιότυπα από τις εργασίες έρευνας – εκκαθάρισης και καταστροφής ναρκών στην παραλία Μονολιθίου του Ν. Πρεβέζης από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς.

Εκκαθάριση Ναρκών. (ΓΕΣ)

Οι εργασίες από το προσωπικό του ΤΕΝΞ έχουν ξεκινήσει από τις 06 Νοεμβρίου 2014. Ως σήμερα έχουν εντοπιστεί 15 αντιαρματικές νάρκες Teller mine Γερμανικής προελεύσεως, του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εκκαθάριση Ναρκών. (ΓΕΣ)

Η δυσκολία που παρατηρείται στην έρευνα έγκειται στο γεγονός ότι οι αρχικές θέσεις εντοπισμού συχνά διαφοροποιούνται λόγω των πρόσφατων καιρικών φαινομένων στην περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα τις εδαφικές μεταβολές στην ακτογραμμή.

Εκκαθάριση Ναρκών. (ΓΕΣ)

Όλες οι αντιαρματικές νάρκες που έχουν εντοπιστεί έως τώρα, κατεστράφησαν σε κατάλληλο χώρο, αφού πρώτα λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για τον αποκλεισμό της περιοχής και την ασφάλεια των κατοίκων.
Η έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση εκκαθάρισης σε όση έκταση απαιτείται, προκειμένου να αποδοθεί σε χρήση με πλήρη ασφάλεια.

Εκκαθάριση Ναρκών. (ΓΕΣ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.